Svečano i takmičarski bilo je na “Predgrađu”, gdje je Željezničar Sport team tadicionalno po 15. put, ali ove jeseni posebno značajno organizovao izuzetno jak međunarodni turnir “Meridian Kup Banjaluka 2024”. Igrali su klinci iz velikih klubova regiona, Crvena zvezda, zagrebački Dinamo, Šturm Grac, Maribor…..a sve je bilo u znaku velikog jubileja domaćina Željezničar Sport team koji je proslavio 100 godina kluba. Vijek fudbalske lopte na “Predgrađu”, začinjen dječijim osmjesima i malim majstorima fudbala koji su već više od decenije putokau ovog kluba koji je postao poznat daleko van naših granica u radu sa najmlađima.

– Podigli smo ljestvicu, jer imamo četiri ekipe koje su igrale ili igraju Ligu šampiona. Crvena zvezda, Dinamo, Šturm i Maribor. Ovo je jedini pravi put da fudbal o(p)stane na ovim prostorima. Mnogi to ne vide, ali mi znamo da je to tako – poručio je Radomir Popović, alfa i omega svih uzrasnih kategorija Želje sa “Predgrađa”.

U polufinalu turnira (U-11) Šturm je savladao Galaksi iz Rumunije sa 3:0, dok je ŠF Ačka iz Doboja na penale bila bolja od subotičkog Spartaka. U regularnom dijelu bilo je 0:0, da bi poslije jedanaesteraca dobojlije slavile 4:3. U meču za treće mjesto Spartak j bio bolji od Galaksija (2:0), a u velikom finalu Šturm je savladao ŠF Ačka (3:0).

U onom najmlađem godištu (U-9) slavili su klinci Crvene zvezde koji su u finalu savladali zagrebački Dinamo (3:0). U meču za treće mjesto zenički Čelik je bio bolji od domaćina FK Željezničar Sport team (2:1). Prethodno u polufinalnim duelima Dinamo je na penale savlado Željezničar ST (4:3) u meču koji je završio bz golova (0:0), a u dugom polufinalu “crveno-bijeli” su nadigrali Čelik (4:1).