Fudbaleri mrkonjićke Sloboda Nova banka u 22. kolu M:tel Prve lige Republike Srpske savladali su Famos iz Vojkovića 1:0. Pobjeda domaćih fudbalera je zaslužena, mada su se gosti predstavili u dobrom izdanju. Ekipa koja igra kolektivan, tvrd i dinamičan fudbal, sa nevjerovatno brzom tranzicijom u igri.

Gol odluke pao je u 54. minutu. Gostujuću odbranu izigrali su Lujs i Zekanović, koji sa sedam-osam metara posprema loptu u gol Dizdara. Ispostaviće se za veliku pobjedu i tri važna boda. I prvu pobjedu u proljećenom dijelu šampionata. Sloboda je mogla i do drugog gola u 57. minutu, ali su se pred praznim golom spetljala dvojica domaćih fudbalera.

Pobjeda domaćih fudbalera mogla je biti i ubjedljivija, ali su se i u ovom meču propisno ispromašivali. Predrag Zekanović u 45. minutu nije iskoristio penal. Ošto je šutirao pored desne stative gola Famosa. U 33. minutu sa ivice kaznenog prostora Lujs šutira, lopta je zakačila jednog odbrembenog fudbalara Famosa i udarila u prečku. U petom minutu, Nikodinović je promašio gol sa deset metara.

Trebe reći da su gosti u drugom poluvremenu prijetili iz brzih kontranapada, ali ništa konkretno nisu uradili, jer je domaća odbrana bila na visini zadatka.

Utakmica je odigrana po izuzetno jakom vjetru, koji je zadavao mnogo problema fudbalerima u kontroli lopte.

Šef stručnog štaba Slobode Nova banka Marko Tešić, zadovoljan je pobjedom svoje ekipe.

-Famos je jedna odlična ekipa sa  dobrim rosterom. Kažu da im je nedostajalo nekoliko prvotimaca, ali i ovi igrači što su igrali odigrali su odlično. Famos ima baš nekoliko odličnih pojedinaca, koji imaju individualni kvalitet. Važno je da smo ovu utkamicu pobjedili, jer smo kuću donosili bodove samo sa gostovanja. Promjenili smo malo sistem igre i na neki način prilagodili igri ekipe Famosa. Da neutrališemo te njihove dobre strane i na kraju smo uspjeli i pobijedili. Imali smo blagi posjed, pogodili preču i imali još nekoliko šansi, koje nismo iskoristili. Mislim da smo na kraju zasluženo pobjedili – kaže Tešić.

Pomoćni trener Famosa Zoran Kokot čestitao je domaćoj ekipi na pobjedi.

-Mi ove godine radimo zaista jedan dobar posao. I ovdje u Mrkonjić Gradu smo se predstavili u zaista dobrom izdanju. Iako smo bili desetkovani, ali igrači koji su nastupili dali su sve od sebe. Izostala je kenkretna realizacija u završnici napada. Čestitam domaćinu na osvojena tri boda. Presudio je taj individualni kvalitet koji Sloboda ima, jer imaju dosta dobrih igrača. Mi se sada okrećemo novoj utakmici, gostovanju u Omarskoj i nadamo se dobroj igri i povoljnom rezultatu – kaže Kokot.

SLOBODA NB (MG) – FAMOS 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Zekenović (54). Stadion: “Luke”. Gledalaca: 100. Sudija: Nemanja Pilipović. Pomoćnici: Dragan Keranović (oba iz Prijedora) i Božidar Rustić (Gradiška). Delegat: Dejan Zdjelar (Omarska). Kontrolor: Dario Tepavčević (Laktaši). Žuti kartoni: Lujs, Radić (Sloboda), Drakul (Famos).

Sloboda NB (MG): Travar, Bobić, Nikodinović (od 51. Radaković), Zekanović, Lujs, Danilović, Mitrić, Fontemači, Babić, Radić (od 71. Jotić), Nenad (od 46. Živković).

Famos: Dizdar, Škrba, Drakul (od 63. Lokvančić), Abrego, Tiro, Asentić (od 53. Kuljanin), Stjepanović (od 53. Šarić), Perović, Peart (od 83. Golijanin), Tešanović, Hrkalo.

Text i foto: Slobodan Dakić