Gorica igra odlično ovog proljeća, i došla je do novog trijumfa, ovaj put u Srpcu (2:3), porazivši Slogu, koja još ne zna za pobjedu. Izabranici trenera Duška Sakana odigrali su dobru, otvorenu utakmicu, nisu se branili, i nagrada je stigla u vidu nova tri boda.

Gorica je trenutno na diobi treće i četvrte pozicije sa Crnim vrhom, imaju Šipovljani 34 boda, a Sloga je lošim proljećnim partijama skliznula na osmu poziciju sa 26 bodova.

Sloga je povela u 26. minutu pogotkom Karamehića sa bijele tačke ,a prethodno je neko igrao rukom u kaznenom prostoru gostiju, a sudija Garić bez razmišljanja je pokazao na penaltik. Gorica do izjednačenja dolazi u 41. minutu. Peno je loptu glavom prebacio do Pastira, koji pronalazi Malinovića u petercu, a majstoru to nije bilo teško da pretvori u pogodak i izjednačenje na 1:1.

Brza kontra gostiju u 71. minutu, odnosno neuspjela ofsajd zamka domaćina, Malinović kreće sa 30-ak metara prema golu Dabića, i sa 10-ak metara rutinski šalje loptu u mrežu za 1:2.

Nova kontra gostiju, Malinović kreće sam prema golu, možda je mogao i do het-trika, ali nesebično asistira za Penu koji sa 2-3 metra šalje loptu u mrežu za 1:3.

Sloga do drugog pogotka dolazi u sudijskoj nadoknadi, Aćić je prelijepim udarcem sa vrha kaznenog prostora matirao Ilića za konačan rezultat 2:3.

SLOGA SRBAC – GORICA 2:3 (1:1)

Strijelci: 1:0 Karamehić (26, penal), 1:1 Malinović (41), 1:2 Malinović (71), 1:3 Peno (87), 2:3 Aćić (90+2). Stadion: FK Sloga u Srpcu. Gledalaca: 100. Sudija: Milan Garić. Pomoćnici: Mladen Stupar (oba iz Prijedora) i Dragan Rajlić (Novi Grad). Delegat: Slobodan Kovačević (Derventa). Kontrolor: Predrag Đurđević (Prnjavor). Žuti kartoni: Vajukić, G. Zelenac, Đaković (Sloga), Gračanin, Mitrić, Jovičić (Gorica).

Sloga Srbac: Dabić, Vajkuć, Šarić, Grbić, Nježić, Karamehić, Šervel (od 77. Sarić), Šaković, R. Zelenac, G. Zelenac (od 82. Suvajac), Bjelonić (od 72. Aćić).

Gorica: Ilić, Peno, Gračanin, Mitrić, Pastir (od 65. Jovičić), Malinović, Jakešević (od 82. Šobić), Grahovac, Jakšić, Mešić (od 46. Sakan), Vučković.