Na mrkonjićkim „Lukama“ još jednom je sahranje fudbal Srpske… „Luke“ se crvene od sudijske blamaže i sudijske lakrdije. Pred  250 geladalaca, sudijska trojka na čelu sa Vojislavom Vukovićem iz Brčkog sahranila je osnovna sudijske načela nepristrasnog suđenja. Sudijski eksperti trebali bi da izučavaju njhovo perfidno suđenje na meču Sloboda Nova banaka – BSK, koji su gosti dobili 1:0.

Šta reći o igri. Jedna čvrsta utakmica i majstorsko odugovlačenje vremena gostujuće ekipe, poslije postignutog gola. Jednostavo najmanje je bilo fudbala…..

Gol odluke pao je u 40 minutu. Sloboda je bila u brzom kontranapadu. Jedan od odbrambenih fudbalera na ivici kaznenog prostora BSK-a pokosio je Lujsa. Sudija Vuković nije svirao očit prekršaj za domaći sastav. Slijedila je kontra gostiju. Domaći fudbaleri loptu su izbacili u korner. Domaći golman Vuković izbacio je loptu koju je prije toga pogodlia prečku do napadača BSK-a Vukana Đorđevića, koji je šalje u mrežu.

To je sve bilo od gostiju u prvom poluvremenu. A domaći fudbaleri prokockali su u prvih pola sata igre četiri stopostotne šanse za gol. Neprecizni i ne snalažljivi su bili Lujs, Zekanović, Nikodinović, Radić… pred golom sigurnog Srđana Modića. I kako to u fudbalu biva, stiže kazna i gol BSK-a.

U drugom poluvremenu trener domaćih Marko Tešić, uveo je u igru Soldata, Rradakovića, Živkovića….Slobodina igra je bila agresivnija i još borbenija, ali je rezultat ostao nepromjenjen.

Istini za volju, domaći sastav najbolju priliku imao je u 50. minutu kada je šut Ognjena Soldata zaustavila stativa. Dobre prilike za gol imali su Danilović, Jotić, Zekanović…

Pomoćnom treneru Slobode Nova banka Miloradu Glamočaku, teško je pao poraz i pored solidne igre svog tima.

-Mislim i ako smo mi izgubili utakmicu da smo odigrali dobar meč. Igrači su dali svoj maksimum, koliko su mogli. Željeli su pobjedu. Primili smo nesretno taj gol i ako je prije toga bio jedan prekršj pred golom protivnika koji sudija nije svirao, ne znam zbog čega. I poslije toga smo primli taj nesretan gol. Nemamo šta da igračima zamjerimo. Nama ostaje da se okrenemo novom meču sa Rudarom u Prijedoru – kaže Glamočak.

Strateg gostiju Bojan Puzigaća, prezadovoljan je pobjedom svoje ekipe i osvajanjem tri boda.

-Čestitam ekipi Slobode na fer i korektnoj utakmici i gostoprimstvu. Utakmica je odigrana po teškom terenu. Mi i Sloboda treniramo na vještačkoj podlozi u potpuno drugim uslovima. Mislim da je u prvom poluvremenu bila dobra predstava jednih i drugih. Sloboda je imala dvije dobre šense. Mi nekarakteristično iz prekida jako dvije dobre šanse. Ali iz prekida smo i dali gol. U drugom poluvremenu Sloboda je preuzela incijativu. Bila agresivnija. Malo je na to uticao i domaći teren. Imaju dobrog trenera i dobru ekipu. Mislim da smo zasluženo pobijedili, ali da je ostalo 0:0 ili 1:1 bilo bi korektno – kaže Puzigaća.

SLOBODA NB (MG) – BSK 0:1 (0:1)

Strijelac: 0:1 Đorđević (40). Stadion: “Luke”. Gledalaca: 250. Sudija: Vojislav Vuković. Pomoćnici: Aleksandar Kapur (oba iz Brčkog) i Mile Spasojević (Zvornik). Delegat: Milenko Đurić (Modriča). Kontrolor: Dragan Vasiljević (Modriča). Žuti kartoni: Zekanović, Danilović (Sloboda), Jagodić, Moconja (BSK).

Sloboda NB (MG): Vuković, Bobić, Lazendić (od 87. Živković), Nikodinović (od 76. Jotić), Zekanović, Luis (od 64. Radaković), Danilović, Mitrić, Fontemači, Radić (od 46. Soldat), Nenad.

BSK: Modić, Radović, Jagodić, Moconja, Samardžija (od 69. Stojičić), Đorđević (od 86. Erić), Perović, Savanović, Petrović, Kujundžić, Runić.

Text i foto: Slobodan Dakić