Omarska je u derbiju devetog kola savladala Slogu iz Trna sa 4:2 i nakon remija Jedinstva i Brda preuzela lidersku poziciju na tabeli!

Viđena su dva potpuno različita poluvremena. U prvom se Sloga branila sa kompletnom ekipom i domaći tim nije uspjevao da probije odbranu gostiju, a u drugom poluvremenu viđena je razigrana i rastrčana Omarska, gosti su potpuno pali i mogu biti zadovoljni konačnim rezultatom jer im mreža nije natrpana do vrha.

Počnimo redom. Od prve minute Omarska je pritisnula Slogu, koja se orijentisala na odbranu i veoma rijetke prijetnje iz kontranapada. Iako je Omarska imala potpunu inicijativu nije uspjevala doći do prilika, jer su se gosti znalački branili. Prvu priliku je imao Branko Rosić u 30. minutu kada je izašao sam pred golmana ali je Gašić odbranio njegov šut. I onda u prvoj pravoj akciji gosti dolaze do vođstva. Odigrali su zaista tečnu akciju, Stanković se našao sam pred Jokićem i savladao ga iz neposredne blizine.

Mnogo bure viđeno je u 34.minutu. Branko Rosić je stigao do jedne lopte prije Marjanovića i krenuo ka golu, ali ga Marjanović ruši na ivici šesnaesterca. Sudija Smiljić je pokazao na slobodan udarac, ali je proteste izazvala odluku da Marjanoviću pokaže žuti karton, a  ne crveni, posebno što je do tada Marjanović napravio već nekoliko prekršaja koji su bili za žuti karton, a prošao je bez ijedne opomene.

U 40. minutu Stanković je ponovo sam pred Jokićem, ali ovaj put Jokić bravoruzno brani njegov udarac i spriječava da gosti odu na velikih 0:2, a Omarska vrlo brzo kažnjava goste za taj promašaj. U 45. minutu Panić je sjajno prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu na penaltik odakle je Krecelj savladao nemoćnog Gašića i izjednačio na 1:1. Umalo Omarska u sledećem napadu nije došla do potpunog preokreta. Panić je sjajnom dijagonalom izbacio Rosića koji se stuštio u šesnaesterac, ali je bio brzoplet i snažno šutirao visoko iznad gola, pa se na odmor otišlo sa rezulatom 1:1.

U drugom poluvremenu, potpuno drugačija slika. Već na samom otvaranju poluvremena, Vračar je sjajno proigrao Rosića koji je predriblao i golmana gostiju te pogodio za 2:1.

U 61.minutu Darko Romanić je lijepo proigrao Vračara koji je lucidnim pogotkom sa ivice šesnaesterca povisio vođstvo Omarske na 3:1.

Najljepša akcija je viđena u 71. minutu. Grahovac je oduzeo jednu loptu na sredini terena i uposlio Vračara. Vračar potom idealno proigrava Stojnića koji je ušao u šesnaesterac i bio nesebičan te asistirao Branku Rosić koji je plasirao loptu u nebranjenu mrežu za visokih 4:1. Gosti su tada već potpuno pali, a igrači Omarske su propustili nekoliko prilika da postignu još koji gol, a posebno Branko Rosić da kompletira svoj četvrti het-trik na domaćem terenu, što bi bio stvarno učinak za Ginisa.

Umjesto da Omarska ubjedljivije porazi Slogu, gosti su u 87. minutu preko Tučića postigli rijetko viđen gol iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara i smanjili na konačnih 4:2.

Obzirom da je Jedinstvo remiziralo sa Brdom 1-1 Omarska je nakon devet kola preuzela lidersku poziciju na tabeli. Omarska i Jedinstvo su bodovno izjednačeni na vrhu sa po 20 bodova, ali Omarska ima bolju gol razliku. U sledećem kolu se u Žeravici sastaju upravo ove dvije ekipe u velikom derbiju koji će možda i odlučiti jesenjeg prvaka. Sloga u opštinskom derbiju dočekuje Laktaše.

OMARSKA – SLOGA (T) 4:2 (1:1)

Strijelci: 0:1 Stanković (32), 1:1 Krecelj (45), 2:1 B. Rosić B(47), 3:1 Vračar (61), 4:1 B. Rosić (71), 4:2 Tučić (87). Stadion: FK Omarska, igrano bez publike. Sudija: Dejan Smiljić. Pomoćnici: Mišo Mačkić (oba iz Banjaluke) i Dejan Milovac (Šipovo). Delegat: Ljubiša Ćelić (Doboj). Kontrolor: Joco Radić (Šamac). Žuti kartoni: Đ. Rosić, Anđić (Omarska), Marjanović, Tučić, Latinović (Sloga).

Omarska: Jokić, Ratković, B. Romanić (od 77. Nišević), B. Rosić, Panić  (od 70. Stojnić), Krecelj (od 58. Da. Romanić), Grahovac, Anđić, Vračar (od 77. Dr. Romanić), Lajić, Đ. Rosić (od 70. Zdjelar).

Sloga: Gašić, Grozdanić, Marjanović 6 (od 52. Todorić), Tučić 7, Latinović 6, Stanković 7, Šipovac 6,5 (od 52. Vuković), Ni. Jokanović (od 73. Milovanović), Babić 6 (od 63. Ne. Jokanović), Ivić, Galić (od 63. Milinović).

“fkomarska.net”