Nakon pobjede nad Širokim Brijegom u prošlom kolu,  fudbalere Radnika očekuje težak posao na u Zenici, gdje će se sastati sa Čelikom. Bijeljinci su puni samopouzdanja i sa velikim optimizmom očekuju utakmicu na “Bilinom Polju”. Radnik će u ovoj utakmici nastupiti u gotovo kompletnom sastavu, nakon odrađene suspenzije u tim se vratio štoper Domagoj Franić.

– Čelik je pokazao da je veoma neugodna ekipa, imaju nekoliko iskusnih igrača i znaju igrati na rezultat. Zeničani imaju dobrih igrača u ofanzivi i definitivno svakoj ekipi mogu prestavljati veliku neugodnost. Mi znamo šta nam je raditi, naše je da ih onemogućimo i da iskoristimo naše prednosti, a definitivno jedna od prednosti je dobra atmosfera u timu i dobar rad koji se kruniše dobrim rezulatatima – rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Slaviša Radović standardni prvotimac Radnika, očekuje bespoštednu borbu u Zenici.

– Pokazali smo u utakmici protiv Širokog Brijega kako treba da se igra na rezultat. Raduje me naša efikasnost koja je proradila na toj utakmici što nam daje samopouzdanje pred gostovanjem u Zenici. Čelik je dobra ekipa, to su pokazali u prvenstvu. Nemamo puno kalkulacija, protiv Čelika igraćemo na gol više kako bi došli u poziciju da se borimo za četvrto mjesto. U Zenici priželjkujem jednu kvalitetnu fudbalsku prestavu, sa dosta dobrih poteza a nadam se i pozitivnom rezultatu po moju ekipu – optimističan je Radović.