Prvoligaš s Gradskog stadiona i drugoligaš Srpske dogovorili su poslovno-tehničku saradnju koja bi prve plodove trebala dobiti već u novom šampionatu.

Predsjednik Upravnog odbora FK Ljubić Zoran Deket ističe da je ovom klubu čast biti partner klubu kakav je onaj s Trga Republike Srpske.

-Borac je uvijek Borac, i kada ide , i kada nije nsjajno, on je magnet za sve, pa tako i za nas. Odlično znam o čemu pričam, jer nosio saqm taj dres nekoliko sezona i znam kakva je čast, ali i teret u isto vrijeme. Saradnja je već krenula jer nekoliko igrača koji su izašli iz juniora završili su u našem klubu. Vjerujem da će ih biti još, i to ne saamo u jednom pravcu, već obostrano. I Ljubić i Borac najveće rezultate su postizali upravo kada je tako bilo – poručio je Deket.

A, nekako sa dogovorom o poslovno tehničkoj saradnji stigla je i vijest da će u Prnjavoru u subotu, 27. jula održati triangolo između Ljubića, Borca i srbačke Sloge. Mečevi će trajati po 55 minuta, a sve počinje u 17.30 časova na SC “Siniša Peulić”.

I u Borcu vjeruju da će imati koristi od ove saradnje, riječi su sportskog direktora Marka Maksimovića.

-U prvom redu to je razmjena igrača, pogotovo u mlađim kategorijama, ali i u seniorima, ako bude potrebe. Ljubić je cijenjeno ima na ovim prostorima, i sigurno da zaslužuje pažnju Borca, jer da bi nekada nešto dobio, potrebno je i drugima dati i pomoći. To će biti od sada praksa Borca, ne samo kad je Ljubić u pitanju – riječi su Maksimovića, koji se nadovezao i na triangolo u Prnjavoru:

-Da, prihvatili smo tu opciju, jer smo ostali bez dogovorene provjere u Srbiji, a onda smo pokušali nešto dogovoriti u Hrvatskoj, ali ioled ozbiljnije ekipe nveć su to davno dogovorile. Prnjavor nam je dobrodošao, pored provjere, vjerujem da ćemo u tom gradu pobuditi pažnju javnosti, jer Borac odavno nije gostovao kod Ljubića, a nekada su dueli ova dva kluba bili česti – zaključio je Marko Maksimović.