Da su nam sportisti više cijenjeni negdje “tamo daleko” nego kod kuće potvrda je stigla i iz Labina.

Ovo lijepo istarsko mjesto izgradilo je sportski centar koje nosi ime “Franko Mileta”.

Nekada rukometaš i to odličan, koji je svojevremeno nosio i dres Borca. Igrao je početkom 80-ih godina prošlog vijeka u generaciji sa  Enverom  Kosom, Nebojšom Popovićem, Erminom Velićem,  Jovicom  Elezovićem….sve as do asa…. Mileta je preminio 2014. godine, a na otvaranju sportskog centra koji je Labin koštao oko 10 miliona maraka našao se i Rade Radinković, čovjek koji je doveo ovog igrača u Banjaluku iz Istre. I ne samo njega, Rade je u grad na Vrbasu doveo Iztoka, Puca, Janija Čopa, i mnoge, mnoge druge asove rukometa.

Radinković se u Labinu našao kao predstavnik RK Borca, u čije ime je položio i cvijeće na grob Milete sa amblemima banjalučkog kluba. Prisustvovao je i svečanoj ceremoniji  otvaranja sportske dovrane, koja je bila prvorazredan događaj ne samo za Labin, već za cijelu Istru.

Tu je naravno bio i gradonačelnik Labina Valter Glavičić. Pored mene kao predstavnika Borca, svečasnosti su prisustvovali i predstavnici Kvarnera, Zameta, te dva italijanska kluba u kojima je Franko igrao i bio trener. Bili su tu i njegovi bivši saigrači, mnogi treneri i rukometni radnici. Kao i njegovi saigrači iz generacija 1996. koja je osvojila zlatnu Olimijsku medalju u Atlanti za Hrvatsku Valner Franković, Vladimir Jelčić, Alvaro Načinović i Valter Matošević. Ovim su dokazali da Franko nije zaboravljen i kamo sreće da i kod nas krenemo ovako iz prašine vaditi stare asove koji su pronijeli slavu našeg grada, ali i države za koju su nastupali. Iz ovakvih primjera svi zajedno možemo naučiti mnogo – poručio je Rade Radinković, koji je bio pun utisaka iz Labina….