U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine Krupa je savladala Željezničar Sport Team minimalnim rezultatom 1:0.

Zaslužena pobjeda domaćina, ali treba konstatovati da će odluka o putniku za finale ipak pasti na “Predgrađu” za sedam dana, gdje će obje ekipe ući sa željom da iz dvomeča srpskih predstavnika u završnici bh kupa izađu kao pobjednici!

Igra je bila otvorena, niko se nije branio, u talasima atakovali su jedni, pa drugi, baš onako kako dječaci tog uzrsta igraju, odvažno, lepršavo, maštovito.

U 20. minutu 1:0 za Krupu! Prekid je izveo Arežina, centrirao u srce šesnaesterca Želje, a  Babić sa 6 metara pogađa za 1:0.

Deset minuta kasnije korner za goste, Malić je najviši u skoku, ali lopta nekoliko centimetar prolazi pored desne stative gola Pupovca..

U 37. minutu opasan napad Krupe, pokušao je Arežina, ali lopta odlazi preko gola Popovića.

U nastavku meča bitka se rasplamsala .Prsa o prsa, neije bilo odbrana, a veliku priliku za Krupu propustio je Stanković u 72. minutu. Bio je to kontranapad domaćina, Stanković je potegao loptu sa centra, krenuo sam prema golu gostiju, uslijedio je udarac sa 15 metara, ali Popović je odličnom intervencijom zaustavio taj pokušaj.

U 83. Ružičić se sjajno okrenuo u šesnaestercu Krupe, šutiro, ali Pupovac izbacuje loptu u korner.

KRUPA – ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM  1:0 (1:0)

Strijelac: 1:0 Babić (20). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 200. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Pomoćnici: Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Tomislav Gračanin (Banjaluka). Delegat: Rodoljub Oljača (Gradiška).

Krupa: Pupovac, Bojanić, Bubić, Babić, Ilić, Gvozdenović, Stanković (od 75. Mirčić), Ševarika (od 90. Palikuća), Kos (od 90. Novaković), Tatić (od 57. Mrđa), Arežina (od 87. Maksimović).

Željezničar Sport Team: Popović, Pavlović, Šaula, Tadić, Bosančić, Marković (od 57. Ružičić), Bilal (od 75. Grujić), Du. Čolić (od 46. Janjić), Malić, Nježić (od 73. Kuprešak), Da. Čolić.