Miloš Kukić spada u red fudbalera kojima se smiješi svijetla budućnost. Iako tem u martu puni 19 godina, već poodavno korača seniorskom scenom, i to ne bilo gdje već  u banjalučkom Borcu!

Ponikao u Trnu, prošao je omladinske selekcije Sloge, da bi kao mlađi kadet stigao u Banjaluku. Nije dugo tealo da bljesne i prekomandovn je u prvi tim sa 16 godina. Jeenas je odigrao četiri utakmice za Borac i postigao četiri pogotka uz dvije asistencije. Učink kakav malo ko ima i za cijelu jesen, a vrijeme Miloša tek dolazi,…

Sa 18 godina spadaš u najtalentovanije fudbalere Borca. Da li ti to predstavlja pritisak?

– Pa, naravno da biti među najtalentovanijim igračima u jednom velikom klubu kao što je Borac samo sa sobom nosi veliki pritisak, ali obzirom da želim ozbiljno da se bavim ovim poslom naučio sam da radim i napredujem uz taj pritisak.

Vjeruješ li da se na proljeće možeš se izboriti barem da budeš među 18, a zašto ne i 11 koji će tražiti trener Vule Trivunović?

–  Moj cilj jeste da se izborim za 18 ili 11 igrača na proljeće, dajem sve od sebe na svakom treningu i utakmicama i nadam se da će to biti proizvod dobrih rezultata.

Borac mnogi i prije početka nastavka šampionata vide kao jedinog kandidata za titulu. Da li je taj put baš tako lagan, i čekaju li vas možda neka iznenađenja?

– Nije tajna da je naš cilj ulazak u Premijer ligu, ali za titulu se moramo boriti do samog kraja, takođe u ligi ima još kvalitetnih ekipa i nikoga ne smijemo pocijeniti.

Od saigrača koga najviše cijeniš?

– Velika čast mi je dijeliti svlačionicu sa ljudima kao što su Boris Raspudić, Bojan Puzigaća, Asmir Avdukić… prema svima imam veliko poštovanje, ali najveću podršku imam od svog klupskog kolege Radovana Perišića koji je takođe junior, a jednako kao ja je u prvom timu.

Borac i u omladinskoj ligi, gdje takođe nastupaš bilježi dobre rezultate. Da li to znači da na Gradskom stadionu stasava jedna nova talentovana generacija?

– Svakako da su rezultati dobri, uz odličnog trenera Željka Vranješa koji je uvijek tu za nas, sad kada smo dobili pomoćni teren imamo odlične uslove i vjerujem da će u omladinskoj školi Borca nići novi talenti.

Šta Miloš Kukić radi kada ne druguje sa fudbalskom loptom?

– Još uvijek sam srednjoškolac, imam malo slobodnog vremena, ali kada već mogu vrijeme provodim sa porodicom, djevojkom i društvom.

Iako je rano o tome pričati, sebe za koju godinu gdje vidiš?

– Sada sam tu gdje sam, još je rano da se dotičemo te teme, ali svakako imam ambicije za nešto više i vjerujem da će se ostvariti.

Vjeruješ li da Borac od jeseni može igrati zapaženu ulogu i u Premijer ligi BiH?

– Borac jeste veliki klub ne samo u našoj državi već i ovim prostorima i nadam se da će od jeseni igrati zapaženiju ulogu u Premijer ligi BiH gdje mu i jeste mjesto.

Iako si na početku karijere, izdvoji nam najljepši momenat, kao i trenutak kada si najviše tugovao?

– Kao najteži trenutak u dosadasnjoj karijeri je bila utakmica sa Vitezom poslije koje je Borac ispao iz Premijer lige, a, što se tiče najljepših trenutaka, njih je bilo jako mnogo i teško je izdvojiti neke, ali pravo tek očekujem!

Imaš li podršku porodice, prijatelja na svom fudbalskom putu?

– Najveća podrška u ovom poslu mi je moja porodicama, a isto tako veliku podršku imam od društva i djevojke.