Fudbaleri Krupe ostvarili su još jedan trijumf koji ih je i te kako približio osnovnom cilju, plasmanu u Ligu za Prvaka. U Krupi na Vrbasau pao je Široki Brijeg (1:0), pa izabranici Slobodana Starčevića pred poslednje jesenje kolo i gostovanje  u Tuzli imaju 30 bodova.

Trenutak odluke dogodio se  38. minutu.  Brz kontranapad Krupe, Koljić je pružio loptu u prazan prostor prema Dujakoviću, koji kreće sam prema Soldi i rutinski ga matira. Gosti su burno reagovali, jer je u prethodnoj akciji Vukotić prsima spriječio siguran pogodak, a širokobriježani su tražili ruku, odnosno kazneni udarac.

U 10. minutu opasan napad Širkog, Vagner glavom šutira, lopta se od zemlje odbija nezgodno, ali Kutić je krajnjim naporom izbacuje u korner.

Odmah u sledećem napadu potegao je Ljubenović topovski, ali lopta odlazi pored gola.

U 17. minutu odlična akcija Krupe, Mijić je uputio idealan centaršut, najviši u skoku bio je Koljić, udarac glavom, ali lopta odlazi nekoliko centimetara pored desne stative.

U 23. minutu Široki imao odličnu priliku, ali udarac Pandže zaustavio se na stativi Kutićevog gola.

U 28. minutu Jašarević je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi ponovo pored gola. U sledećem napadu Mijić centrira iz prekida, Vukotić najviši u skoku, zatresla se mreža, ali sa vanjskog dijela.

U nastavku meča Široki pokušava da dođe do izjednačenja, a Krupa prijeti iz kontranapada. Jedan takav viđen je u 70. minutu, ali Ljubenović je promašio gotovo prazan gol sa nekoliko metara.

Još jedna sjajna partija cijelog tima Krupe, koji je kolektivnom igrom na leđa oborio još jednog velikog rivala, ali posebno treba istaći kapitena Aleksandra Vukotića, koji je dobio na “stotine” nebeskih skokova, vodeći svoj tim ka novom trijumfu.

KRUPA – ŠIROKI BRIJEG 1:0 (1:0)

Strijelac: 1:0 Dujaković (38). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 800. Sudija: Adis Mulahasanović. Pomoćnici: Moamer Čaušević (oba iz Sarajeva) i Dragan Keranović (Prijedor). Delegat: Lazar Martinović (Čapljina). Žuti kartoni: Vuković, Ljubenović (Krupa), Plazonić, Ćorić, Sadiković (Široki Brijeg).

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić (od 87. Kajkut), Ljubenović, Dujaković (od 76. Sadiković), Milutinović, Vukotić, Mijić, Aleksić, Milanović (od 65. Mirković).

Široki Brijeg: Soldo, Pandža, Ćorić, Plazonić (od 46. Lončar), Krstanović, Baraban, Vagner, Menalo (od 46. Ćorluka), Sesar, Bralić, Marković.