Derbi susret drugoligaškog Zapada između Sloge iz Trna i Jedinstva iz Žeravice, završen je bez pobjednika, podijelom bodova (1:1).

Domaći su u 4. minutu tražili jedanaesterac, sudija Slaviša Mitrović iz Šamac je pokazao da se igra nastavi. Gosti su mogli do gola u 35. minutu, Ognjen Škorić je ubacio iz kornera, a Ognjen Petrović odlično šutirao glavom, ali golman Nikola Gašić još bolje reagovao. U 42. minutu Miloš Babić je šutirao na gol direktno iz kornera, ali Đakušić nije se dao iznenaditi.

Predrag Stanković je pokušao snažnim udarcem iskosa sa lijeve strane šesnaesterca, lopta je prohujala iznad prečke.

Gosti su poveli u 49. minutu, nakon akcije iz dva poteza. Nebojša Stjepanović je poslao dugu loptu za Slavena Kovljena koji je lakoćom prošao svog čuvara, ušetao u kazneni prostor, rutinski zaobišao golmana Gašića i poslao loptu u mrežu. Ivan Brkić je u 51. minutu sjajno izveo slobodnjak, ali golman Stefan Đakušić je dobro intervenisao. U 55 minutu Dušan Galić je pao u šesnaestercu, Mitrović pokazao da se igra nastavi. Škorić je mogao u 60. minutu da riješi pitanje pobjednika, međutim, golman Gašić skinuo je čisti zicer. Stanković je probao šut sa distance, ali je gostujući golman još jednom bio na visini zadatka.

Domaći su izjednačili u 74. minutu kada je David Vuković snažnim udarcem sa 20 metara poslao loptu iza leđa Đakušića. U 88. minuti Stanković je šutirao iskosa, ali pravo u golmana Đakušića.

I tako je završen ovaj derbi, na terenu je bilo relativno mirno, a ovajduel imao je i navijačku uvertiru, koju su napravili domaći simpatizeri.

http://localhost/navijaci-iz-trna-pred-gostovanje-zere-foto-video/

SLOGA (T) – JEDINSTVO 1:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Kovljen (49), 1:1 Vuković (74). Stadion: FK Sloga, igrano bez publike. Sudija: Slaviša Mitrović (Šamac). Pomoćnici: Slađan Lazarević (Petrovo) i Slaviša Gligorić (Doboj). Delegat: Dalibor Gvozdić (Srbac). Kontrolor: Veljko Salamić (Prijedor). Žuti kartoni: Marjanović, Milinović, Ivić, Brkić (Sloga), Behara, Kovljen, Stjepanović (Jedinstvo).

Sloga (T): Gašić, Marjanović, Tučić, Javorac, Latinović (od 76. Milinović), Stanković, Šipovac (od 60. Vuković), Kuruzović, Babić (od 60. Ivić), Brkić, Galić.

Jedinstvo: Đakušić, Stjepanović, Didić, Đorđić (od 76. Bakić), Škorić, Dujaković, Banjac, Petrović, Behara, Gavrić (od 55. Husić), Kovljen.

Text i foto: Goran Popović