Početku priprema Borca posebno se obradovao Aleksandar Subić, koji je nakon pauze od desetak mjeseci počeo da trenira.

Lijevi bek imao je veliki peh prošle godine, jer je pokidao ligamente koljena, tako da je više vremena provodio kod ljekara nego na stadionu, ali je to sada iza njega i veoma je raspoložen da se vrati u formu te pokaže da zaslužuje mjesto u startnoj postavi.

– Poslije teške povrede konačno sam se priključio ekipi od prvog dana priprema i ušao u puni ritam treninga. Bilo je teško ovih mjeseci bez lopte, treninga i utakmica… ali šta da se radi. Izdrže ljudi i gore stvari pa se ne žale. Posljednjih desetak dana smo na Zlatiboru, gdje sve protiče u najboljem redu. Slavili smo u prve dvije kontrolne utakmice i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu – izjavio je Subić.

Ambicije “crveno-plavih” pred iduću sezonu dobro su poznate i u vezi su sa plasmanom u vrh tabele.

– Premijer liga će iduće sezone definitivno biti mnogo zanimljivija nego ranije. Četiri, pet ekipa u konkurenciji je za titulu, ali ne bih sada davao posebna predviđanja, jer niko nije do kraja kompletirao ekipu i u pripremnom su procesu. Nama je najvažnije da dižemo formu kao ekipa iz dana u dan te da postajemo sve kompaktniji – naglasio je Subić.

Tim iz Banjaluke očekuje žrijeb kvalifikacija za Ligu Evrope, što će predstavljati povratak na evropsku scenu nakon osam godina. Očekuje se dolazak Marina Ljubičića, koji bi nadoknadio sve izvjesniji odlazak Vladana Danilovića, koji ima nekoliko opcija za nastavak karijere. Banjalučani će u subotu odigrati treći kontrolni meč sa Javorom, a dan kasnije igraće protiv Trepče, dok će za kraj boravka na Zlatiboru snage odmjeriti sa Čukaričkim.

Susret sa Drulovićem

Subić se na Zlatiboru sreo i sa nekadašnjim trenerom Partizana Ljubinkom Drulovićem te su evocirali uspomene na taj period.

– Drulović me trenirao u Partizanu i riječ je o velikom čovjeku i stručnjaku koji je mnogo posvećen svom poslu. Prisjetili smo se utakmice od prije četiri, pet godina kada smo nesrećno izgubili od Augzburga te ostali bez evropskog proljeća. Šteta što tada nismo prošli dalje, jer smo imali veliku priliku za to, ali je bilo i dosta pehova koji su nas pratili – kazao je Subić.

“Glas Srpske”