U derbiju 11. kola Druge fudbalske lige Republike Srpske, grupa Zapad, u Žeravici domaće Jedinstvo savladalo je prnjavorski Ljubić sa 3:1.

Vrlo zanimljiva utakmica sa obje strane koja je riješena u finišu ovog duela.

Domaći su poveli u 22. minutu, kada je Aleksandar Kondić uputio odličan centaršut, a Bojan Kumić glavom matirao Filipa Ratkovića za 1:0.

Prvu veliku šansu Ljubić je imao preko Nemanje Burgića koji se našao sam ispred golmana Stefana Đakušića koji mu je odbranio udarac i spasio poravnanje rezultata.

Drugo poluvrijeme Ljubić je otvorio dosta bolje i i ušli su dosta ofanzivnije nego je to bilo na samom početku utakmice. Grahovac je napravio fantatstičan solo prodor i sjajno gurnuo loptu u prazan prostor za Aleksandara Žižaka koji rutinski matira Đakušića za 1:1.

Stefan Radaković je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Ognjen Škorić je bio siguran izvođač penala u 80. minutu. Igrači Ljubića burno su reagovali na odluku glavnog sudije Srđana Lazarevića , jer su smatrali da Radaković nije igrao rukom, ali arbitar iz Petrova ostao je neumoljiv. Brz kontranapad u 84 . minutu povukao je Stefan Dujaković i pronašao Kumića koji izlazi sam pred golmana Ratkovića zaobilazi ga i postiže svoj drugi gol, za konačnih 3:1.

Tako je prekunut sjajan niz prnjaorčana od šest pobjeda. Jedinstvo je tako poravnalo se na tabeli sa Borcem, imaju po 22 boda, ali treba napomenuti da dubičani imaju utamicu manje i jedan duel koji će dobiti službenim rezultatom 3:0. Ljubić je ostao na četvrtoj poziciji sa 19 bodova.

JEDINSTVO – LJUBIĆ 3:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Kumić (22), 1:1 A. Žižak (60), 2:1 Škorić (80, penal), 3:1 Kumić (84). Stadion: “SC Drago Kovačević”. Gledalaca: 100. Sudija: Slađan Lazarević (Petrovo). Pomoćnici: Dejan Radić i Milenko Mišić (oba iz Modriče). Delegat: Slavko Pančić (Doboj). Kontrolor: Zoran Drinić (Omarska). Žuti kartoni: Komljenović (Jedinstvo), Jagodić, Radaković, Grahovac (Ljubić).

Jedistvo: Đakušić, Stjepanović, Kumić (od 90. Đorđić), Vukobratović (od 83. Didić), Kovljen (od 81.Gaćeša), Škorić, Komljenović, Dujaković, Petrović, Kondić, Rosić.

Ljubić: Ratković, Radaković, Zec (od 46. De. Subić), Radonjić, Jagodić (od 86. Jugović), Žižak, Du. Subić, Burgić, Grahovac, Tomičić, Komlenović. 

Text i foto: Goran Popović