Sada već iskusni štoper Aleksandar Kovač i naredne sezone nosiće dres derventskog Tekstilca.

Kovač koji je u klub sa Ukrine stigao u februaru 2016. godine, na stolu je imao i ponudu federalnog prvoligaša Zvijezde iz Gradačca.

-Iz Zvijezde sam imao izuzetno dobru ponudu, ali ipak mislim da nije sve u novcu. Odlučio sam da ostanem ovdje bar do zime, a za dalje ćemo vidjeti – rekao je Kovač.

Ističe, kako je razgovore imao sa prvim čovjekom kluba Bojkom Gatarićem, te da je na obostrano zadovoljstvo produžena saradnja.

-Sa klubom moja saradnja uspješno traje već dvije i po sezone. Iskustvo koje stoji iza nas bilo je izuzetno korektno od prvog dana pa do danas, te sam najviše zahvaljujući tome ostao sam ovdje – istakao je Kovač.

Ovaj štoper svoju karijeru započeo je u sokolačkom Glasincu, a potom nastupao za srbijanske klubove Slobodu i Borac iz Čačka, pa ugljevički Rudar, Podrinje iz Janje i fočansku Sutjesku, kao i za Drinu HE iz Višegrada.

 

Odigrana prva pripreman utakmica

Tekstilac je prethodnog vikenda odigrao i prvu pripremnu utakmicu, a na domaćem terenu bili su bolji od Poleta iz Broda sa 7:1.

Naredni meč ‘krojači’ igraju 21. jula kada će odmjeriti snage sa prnjavorskim Ljubićem, a nakon toga učestvovaće na turniru u Gradišci, gdje će igrati Borac BL, Jedinstvo iz Bihaća, te domaćin Kozara.

S. Živanović