Na utakmici jesenjeg dijela prvenstva Regionalne lige Grupa Centar igranoj u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske na fudbalskom terenu u Kostajnici između domaćina ”Naša Krila” i Rudanke viđeno je, po ko zna koji put srpsko junaštvo. Na fudbalskom terenu, u toku utakmice premlaćen je ”na mrtvo” fudbalski sudija Marinko Cvjetković. Mladom sudiji je konstatovana kontuzija glave, nagnječenje rebara, vrata, polomljeni zubi, a bili su vidljivi hematomi po čitavom tijelu. Dvojicu srpskih ”junaka” je uspjelo odvratiti od ”junaštva” nekoliko desetina ”hrabrih” srba tek kada je okončan krvavi pir.

Pravda je pisala o ovom zločinu, od petnaestak hiljada čitanja, 63 čitaoca su ostavili komentare, gotovo svi su poučni. Onima koji su odlučivali u disciplinskom postupku vođenom protiv nasilnika nije trebalo pameti ni znanja, samo su trebali pročitati komentare i  eto mape puta čak i za neznalice i saučesnike u nasilju iz FS RS. Prenosimo pojedine komentare u originalu :

 

Realno  Poslano 25/10/2016 u 5:53 PM

Samo primijeniti članove 23. i 24.Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim terenima ( Sl.glasnik RS 106/15) koji predviđa kaznu zatvor od 30 do 60 dana kao i novčana kazna od 600,00 do 1.500,00 KM.A disciplinska mjera iz Disciplinskog pravilnika FSRS (član 49.zabrana igranja do dvije godine)Moje mišljenje da u ovom slučaju trebaju biti primjenjene rigorozne mjere po Zakonu i Disciplinskom pravilniku.

 

Savez zna da trener Rudanke nema licencu

Svi u Savezu Doboj znaju da trener FK Rudanka ne posjeduje licencu i stite ga i evo i sad hoce da sakriju da je on udarao kapitena Nasih Krila. Vrse pritisak na kapitena Krila Paravca da on ne bi davao izjavu o udarcima koje je dobio od trenera Rudanke. Dosta nezakonitosti odmah provjeriti sve licence.Istjerati iz takmicenja sve koji su zalutali ovdje.Maksimalne kazne za trenera i igrace Rudanke koji su aktivno tukli sudiju.Pomoci kapitenu Krila da se oslobodi pritisaka kojim je izlozen kako bi se izvrsila pravda.

 

Naravno da nije izostao ni ”dijalog” ”Toljage” i ”Kanala” čiji komentari se podudaraju sa stavovima najomraženijih pojedinaca u fudbalu pa su izloženi kritikama i replikama.

Pustićemo kratak ”Kanalov” komentar i dvije  reakcije ”Toljage” i autora još jedne konstatacije na ”Kanalove” gluposti :

 

Toljaga

                Poslano 26/10/2016 u 3:41 PM

Ma vidi ovog “KANAL”, sad je strucnjak i za sudjenje (jer komentarise sve zivo od izbora trenera preko izbora u FSRS pa evo i sdije i sudjenje) a “moralista” je da me cudi kako nije u nekoj organizaciji za ljudska prava i slobode. Mozda jeste u nekoj LGBT ili ti pederskoj, cak sam ubjedjen u to jer je “peder”. Samo da upoznam ucesnike da se radi o jednoj muljari, mufljuzu, prevarantu i lopovu visoko pozicioniranom u FSRS koji na ovakav nacin ispituje teren i trazi pogodno tlo za svoje pokvarene i prevarantske ideje. Inace svima se obraca sa “prijayelju” kao uzrecicom. Koga on nazove “prijatelju” taj je osudjen na propast. Najbolje cete zakljuciti o kome se radi kada pogledate tekstove i komentare vezane za izbore u FSRS gdje je “pokopao” Petra Jelica kao kandidata za predsjednika FSRS a sa pokojnim predsjednikom Milanom Jelicem bio “nerazdvojan” i zahvaljujuci M. Jelicu i jeste tu gdje jeste. Eto tako vrati Jelicima. Zakljucite onda o kakvom se (ne)covjeku radi. Njegov komentar nemojte uopste uzimati za ozbiljno. Prevarant “prijatelju”…. ko zna zna

kanal

Poslano 27/10/2016 u 12:01 PM

“Toljaga” ako nisi u stanju dobiti uputnicu za ljekara(psihijatra,neutologa i psihologa) javi mi se pomoću ti.Takvima sam pomagao cijeli radni vijek.

 

Toljaga                Poslano 

Mozda ce tebi trebati pomoc nekog doktora…nesrecnice! Jadan si i ti i oni kojima si ti pomogao. Opet lazes i samo lazes…to jedino i radis, na zalost i to vrlo lose…

 

Puno bolesnika majko mila        Poslano 

Bolesni ste sudije slabo sudili pa ih treba ubiti. Koliko bi po toj logici trebalo biti mrtvih napadača. U uporedbi sa brojem grešaka fudbalera koji promaše prazan gol, broj sudijskih grešaka je zanemariv. Obično se ljute oni iz donjeg dijela tabele koji se na jedvite jade sakupe da dođu na utakmicu. Ovaj što napisa da zakon predviđa zabranu prilaska terenima zaista napisa nešto pametno. Treba ih udaljiti zua sva vremena. To je nula od ljudi išli su sa namjerom da usmrte. Obične kukavice jadan im i kukavna majka. Birange obične.

 

Ovi ”naši” u FS RS, ne da nisu preduzeli obavezne mjere podnošenja krivične, niti prekršajne prijave, oni su nagradili krvnike kaznom zabrane igranja u trajanju od samo šest mjeseci. Zapravo krvnici su kaznu proveli u četvoromjesečnoj prvenstvenoj pauzi i vraćaju se na teren u prvim kolima nastavka prolječnog dijela prvenstva RFL FS RS Grupa Centar.

Kancelarija FS RS se već ko zna koji put stavila u zaštitu lica koja, zbog izvršenih krivičnih djela, pravosnžno izrečenih zatvorskih kazni za izvršena krivična djela i nasilja na fudbalskim terenima nebi smjela biti u fudbalskom sportu.

Dvojica nasilnika kojima nemamo namjeru spominjati identitet u tekstu, zbog blage kazne i zaštite kancelarije FS RS, i dalje čine teške disciplinske prekršaje. Blago kažnjeni nasilnici, osokoljeni, upućuju otvorene prijetnje mladom sudiji. Srećna okolnost po mladog sudiju je što su nasilnici bezbjednosno interesantni pa su nadležni presreli razgovore vođene na društvenim mrežama između jednog od nasilnika i premlaćenog sudije. Razgovor je u posjedu Pravde pa vam prenosimo dio:

Sudija Cvjetković : Lijep pozdrav vidimo se u sudnici

Nasilnik: Ha ha,ha Naravno.  Možda se i pre vidimo kada se budeš naimanje nadao

Sudija Cvjetković:  Prije. Najmanje. Pravopisa nije na odmet

Nasilnik: Nekada nije dobro praviti se puno pametan zna glava dobro da boli

Sudija Cvjetković: Prijetiš majstore  ? Aa ?

Nasilnik: Nikada nikome nisam prijetio pa neću ni tebi. Ja sam za tebe gospodin a ne ”majstor”

Sudija Cvjetković: Pozdrav

Nasilnik: Također. I pazi na sebe.

FB Prepiska

Sudija Marinko Cvjetković nezadovoljan blagim sankcionisanjem krvnika po okončanju farse od disciplinskog postupka pod ingerencijom FS RS, pravdu traži na redovnom sudu. Nakon što su krvnici FS RS  saznali za tužbu, otpočeli su sa prijetnjama prema sudiji Cvjetkoviću putem društvenih mreža. Pravdi je poznato da su u FS RS na sličan način upućivali prijetnje inspektorki koja je vršila inspekcijsku kontrolu u vezi sa izbornim prevarama na izbornoj Skupštini FS RS. Nasilnik je po saznanju da se radi o samohranoj majci ispoljavao brutalnost prema inspektorki u okviru koje je bila podvrgnuta prijetnjama starcem kojiu je savjetnik Ministra, pa je zalijevana  i vodom.

Zahvaljujući nekažnjavanju nasilnika često su teško povređivane sudije, još češće je viđano nasilje i ružne slike od kojih smo dio prikazali, a sve na prvenstvenim utakmicama u organizaciji FS RS. Pitamo da li će ovlaštena i odgovorna lica krivično odgovarati kada smrtno strada neko nedužan. Pravo je čudo kako nije stradao i to isključivo krivicom čelnika FS RS. Bezbroj je kažnjenih nasilnika kojima su ublažili ili ukinuli kazne, a onih koji su na njihov mig blago kažnjeni kao dvojica čija imena nisu zaslužila navođenje, da i ne govorimo.

Neka bude zapisano da se zna da čelnici sve znaju i ništa ne preduzimaju.