Da pored financijskog aspekta bez kojeg vas danas nema nigdje, važnu ulogu igra i prijateljstvo, najbolje se vidi na “Predgrađu”!

Lider drugoligaškog Zapada Željezničar Sport Team počeo je sa pripemama prije nekoliko dana, kao i sve mlađe selekcije (juniori, kadeti, pioniri). Rivale mogu birati, ali vrijeme ne, pa je i vještačka podlaga na “Predgrađu” prekrivena snježnim pokrivačem većim od 20 cantimetara. Međutim, to nije smetalo Željinoj ekspediciji, koja je udarnički sa nekoliko desetina lopata očistila svaki djelić stadiona! Jedan trening je potrošen umjesto baratanja loptom lopatanju. Čulo se iz nekoliko desetina grla “hoo ruuk”….

Iako u Želji ima nekoliko reprezentativaca, prije svih Srbije, svi oni odreda zajedno sa ostalim drugarima čistili su snijeg, bez razlike. Za sebe, ali i za one najmlađe koji treba da izađu na teren. Slika koja se ne viđa često na našim terenima, jer u većini slučajeva, lopate uzima neko drugi, a fudbaleri izlaze na gotovo.

Baš zato, na “Predgađu” stasavaju toliki asovi, za koje se već čuje, ali će se tek čuti, jer vrijeme radi za njih. Danas u Drugoj, sutra u Prvoj ligi, prekosutra u Evropi,….