U Bijeljini je, u 87. godini, preminuo istaknuti sportski radnik i fudbalski trener Ratko Radovanović.

Radovanović je završio Fakultet za fizičku kulturu u Beogradu, a zatim i Višu trenersku školu. Stažirao je kao trener u FK “Crvena zvezda”, dok je crveno-bijele vodio legendarni Miljan Miljanić.

Po završetku studija vraća se u Bijeljinu, gdje je već bio član FK “Radnik” kao fudbaler, a zatim dobija i posao profesora fizičkog vaspitanja u Gimnaziji “Filip Višnjić”.

Bio je fudbaler u FK “Radnik”, ali je dugo godina proveo u klubu kao pomoćnik prvog trenera počev od: Pere Simića, Koste Tomaševića, Đorđa Detlingera, Mileta Kosa, Ibre Biogradlića, Fahrudina Avdičevića, Mahmuta Brkića, Živorada Miražića i Radomira Jovičića.

Takođe, bio je u Komisiji za Omladinski fudbal BiH prije 1990. godine. U Stručnom štabu FSRS bio je angažovan za razvoj omladinskog fudbala zajedno sa Velimirom Sombolcem i Velimirom Stojnićem.

Jedno razdoblje od 1993 – 1996. proveo je u Bahreinu, gdje je uspješno vodio ekipu Kadasija, a po povratku opet biva u Radniku u radu sa prvom ekipom, a kasnije postaje koordinator rada omladinskih selekcija u FK “Radnik” u Bijeljini.

Dobitnik je brojnih priznanja iz oblasti sporta. Nosilac je zlatne plakete Fudbalskog kluba “Radnik” Bijeljina, kao i nagrade za životno djelo od FS RS.