Pred trenerom Miljanom Bajićem izuzetno je težak zadatak. Mladi stručnjak je preuzeo Borac iz Kozarske Dubice koji se nakon devet kola nalazi na 14. poziciji Prve lige Republike Srpske sa devet bodova i slijedi mu teška borba za opstanak.

Debi na klupi Bajić je imao u Kupu Republike Srpske gdje je njegova ekipa nakon boljeg izvođenja penala 8:7 pobijedila Stakorinu u Čajniču. Iako je nastupio kombinovani tim, trener je imao priliku da bolje upozna svoju ekipu.

– Borac je ekipa koja u sastavu ima 2/3 mladih igrača do 21 godine, dok su preostali iskusniji i imaju preko 30 godina. Zbog obaveza u Kupu nismo imali vremena da se uigravamo jer smo imali dug put. Meč nam je došao baš u nevrijeme, ali eto bar smo prošli u Kupu. Moramo da radimo i da nastojimo da budemo što bolji, jer je vremena malo. Do kraja jesenjeg dijela moramo da popravimo bodovni saldo. Imao sam već sličnu situaciju kad sam preuzeo Laktaše tako da mi ovo nije nešto novo – istakao je Bajić.

Borac je u seriji loših rezultata, a ekipa ima pet vezanih poraza.

– Sigurno da nije lako kad ekipa uđe u seriju loših rezultata, posebno kad su tu mladi igrači. Samopouzdanje se najbolje stiče dobrim rezultatima. Ono što me ipak raduje jeste dobra atmosfera u timu i činjenica da je riječ o vrijednim igračima koji obaveze izvršavaju kako treba – rekao je Bajić.

Ekipa iz Kozarske Dubice je u tih pet mečeva samo jednom zatresla mrežu protivnika.

-Sigurno da je realizacija veliki problem. Napadač Ognjen Krneta je bio povrijeđen, a igra tima se bazirala na jakoj i disciplinovanoj odbrani te kontranapadima. Sad nam u sastavu malo nedostaje brzine na krilima. Moraćemo to malo da mijenjamo i da budemo ofanzivniji kako bismo došli do gola. Opet to će donijeti veće probleme u odbrani, jer moramo više da rizikujemo – svjestan je novi trener Borca.

U narednom kolu Prve lige Srpske u goste im dolazi Sloboda Mrkonjić Grad koja je u Kupu odmorila svoje nosioce.

– Sloboda je kvalitetna ekipa, a  mi u tom meču imamo imperativ pobjede kako bismo prekinuli loš niz. Biće teško, nemamo mnogo vremena za promjene tako da će igrači morati izvući dodatnu snagu kako bi slavili – izjavio je trener.