Derbi možda i cijelog dijela jeseni na bundesligaškim terenima odigran u Potkozarju na kraju je pripao domaćem sastavu Slogi Nektar, koja je bila bolja od OFK Spartaka 2013 (2:1). Bio je to sudar u tom trenutku jedine dvije ekipe sa 100 odstotnim učinkom u prva četiri kola, i potpuno je opravdao očekivanja, pokazujući da će se upravo ova dva tima boriti za ulazak u viši rang takmičenja. Na kraju zaslužena pobjeda Sloge, koja je u finišu prvog poluvremena dodala gas i sa dva pogotka preko Štrpca i Traljića stekla kapital koji je bio dovoljan za tri boda.

U 49. minutu Traljić je imao priliku da riješi pitanje pobjednika mnogo prije kraja, ali je promašio jedanesterac. Ipak, potpuna kazna nije stigla, jer su gosti uspjeli preko Maleševića samo ublažiti poraz u 72. minutu.

Sloga Nektar nastavlja pobjednički put, iz pet mečeva ima isto toliko pobjeda, i 15 bodova na svom kontu, dok je OFK Spartak ostao na 12 bodova.

SLOGA NEKTAR – OFK SPARTAK 2013 2:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Štrbac (35), 2:0 Traljić (45), 2:1 Malešević (72). Stadion: FK Sloga u Potkozarju. Gledalaca: 50. Sudija: Đorđe Ćibić. Pomoćnici: Vedran Šukalo i Radomir Petković. Delegat: Dragan Došenović (svi iz Banjaluke). Žuti kartoni: Da. Lugonja, M. Milaković (Sloga Nektar), Banjac, Džombić, Veleja (OFK Spartak 2013).

Sloga Nektar: Koljančić, Vasilić, Dobraš, Dr. Lugonja, Vujinović (od 64. V. Milaković), Traljić, M. Milaković, Subotić, V. Vranjković, Štrbac, O. Vranjković.

OFK Spartak 2013: Opalić, Vođević, Kostić, Džombić, Malešević, Velaja, Mitrović (od 46. Đukić), Malkić, Banjac, Smiljanić, Gajanović.