Igra kao švajcarski sat!

Tačno i precizno, vodi Laktaše već četiri meča u pobjede, i liderska pozicija je došla kao plod njegovih golova, ali igre cijele ekipe. Milan Šikanjić se nakon šest kola zasutavio na cifri od devet pogodaka, ali ako ga zdravlje posluži, ovo bi zaista mogla biti njegova sezona iz snova…..

– Kao što i sama statistika govori, ne samo moja već cijele ekipe, dolazak Starčevića na čelo stručnog štaba donio je pozitivni šok. Znali smo i prije toga da imamo kvalitetnu ekipu, ali trebalo je da nas nešto probudi da eksplodiramo. Njegov malo drugačiji način rada, više analize protivničkih timova dali su rezultat i sada smo na mjestu koje su nam mnogi predviđali prije početka sezone. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i da ćemo na liderskoj poziciji ostati do kraja prvenstva – naglasio je Šikanjić. 

Ovaj napadač je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica postigao devet golova. 

– Izgleda da mi savršeno odgovara više slobode u igri koju mi je dao Starčević. Upario je Miloša Perovića i mene u vrhu napada i to očito daje rezultate. Moj saigrač, koji je veoma iskusan prihvatio se te uloge kreatora igre, duže zadržava loptu kod sebe, a onda idealnim dodavanjima mi asistira kod golova. To se pokazalo kao pun pogodak – nastavio je Šikanjić.

Vremena za predah nema jer u sedmom kolu, već u srijedu, Laktaši od 16 časova dočekuju Sutjesku iz Foče.

– Dosadašnji tok prvenstva pokazao je da je liga veoma izjednačena, tako da u svaki susret moramo ući maksimalno fokusirani. Sutjeska je neočekivano ostala bez planiranih bodova na svom terenu protiv Drine HE i sigurno će htjeti da ih nadoknadi. Zato moramo biti oprezni – dodao je Šikanjić.