Vijek kao tren!

Prohujalo je sat i po u evociranju uspomena, kluba koji nije najbolji niti u Banjaluci, ali jeste najstariji!

FK Željezničar Sport team je uz brojne goste, visoke zvanice, nekadašnje fudbalere, prijatelje i poštivaoce kluba, ali i ono najbolje što ima sada, svoju mladost u omladinskim pogonima proslavio u Velikoj sali Banskog dvora svečanu Akademiju.

Bilo je lijepo vidjeti one najstarije, koji su gradili” Predgrađe” i današnje generacije, a sve je začinjeno dokumentarnim filmom autora Slobodan babića, i monografijom “Željo sa Predgrađa” autora Željka Tice.

Dodjeljene su brojne plakete, zahvalnice, institucijama, ali i pojedincima. Bilo je i lijepih obećanja, planova da Željo zakorači u neku ljepšu budućnost, a prisutnim se obratio i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

– Pomagali smo i do sada, a i dalje ćemo. Vidimo nove projekte, sve oko dozvola, urbanističkih i ostaloga ići će na teret grada. Djeca moraju imati najbolje uslove. Četiri godine sam gradonačelnik, a samo sam bio na tri manifestacije koje proslavljaju vijek, a ovo je prva sportska. Onda vidite značaj ovog jubileja – rekao je Stanivuković.

Uspon Želje krenuo je 2014. godine, kada je potpisana saradnja sa OFK Sport team. Preskočeno je nekoliko rangova, infrastruktura dograđena i dalje se gradi, Željo je dobio zdrave temelje da jednog dana zaista bude velikan s “Predgrađa”…..