Šef stručnog štaba Slobode Marko Tešić istakao je da je izuzetno zadovoljan onim što su njegovi fudbaleri pokazali u derbiju petog kola Prve lige Republike Srpske u kojem su na stadionu „Mlakve” u komšijskom derbiju savladali Borac iz Kozarske Dubice sa 2:0 i tako ga svrgnuli sa liderske pozicije.

Oba gola za Novograđane postigao je fudbaler iz Srbije Ivan Joković, prvi u 23, a u drugi u 55. minutu sa bijele tačke.

– Mnogo bolje smo ušli u utakmicu od protivnika i pravo je čudo kako u prvih 35 minuta nismo imali veću rezultatsku prednost od 1:0. Pored gola koji je postigao Joković u 23. minutu, imali smo još nekoliko veoma zrelih prilika, ali su prečka i stativa po jednom bili saveznik Dubičana. U nastavku susreta veoma smo rano došli do drugog pogotka, čime je pitanje pobjednika bilo praktično riješeno – naglasio je Tešić. 

Iako je Sloboda administrativnim putem obezbijedila povratak u prvoligaško društvo, igrama u prvih pet kola je pokazala da ima ekipu za gornji dio tabele, možda i za sam vrh. 

– Sigurno ćemo biti još bolji kada se ekipa uigra, jer je praktično cijeli tim došao u ljetnom prelaznom roku. Međutim, ići ćemo korak po korak pa šta bude – nastavio je Tešić i dodao da je zadovoljan debijem mladog Milijana Kovačevića, koji je praktično u posljednjim trenucima  prelaznog roka stigao na „Mlakve”. 

Sloboda u narednom kolu gostuje u Trebinju kod Leotara.

– Sigurno da je ekipa sa „Polica” mnogo lošije otvorila prvenstvo nego što su planirali i sada će u svakoj narednoj utakmici morati ići na sve ili ništa. Imaju već popriličan bodovni zaostatak za vodećima i taj njihov imperativ bi mogao biti naša šansa – rekao je on.