Jedinstvo iz Žeravice je definitivno odustalo od takmičenja na drugoligaškom Zapadu, a FSRS koji vodi ovo takmičenje našao se u problemu. Nikome nije u interesu da liga broji neparan broj klubova, i da svako kolo neko bude slobodan, zbog toga je kancelarija sa sjedištem u Banjaluci bila prinuđena da povuče neke poteze kako bi se pronašlo rješenje, koje bi moglo zadovoljiti sve.

Naš izvor iz FSRS potvrdio je da Jedinstvo zbog nekorektnog odnosa prema Savezu (klub učestvovao u žrijebu) očekuju drastične kazne, a to je izbacivanje ekipe u najniži rang takmičenja (Gradska fudbalska liga), bez mogućnosti da tri godine ide u viši rang. Isto tako za neke od zvaničnika Jedinstva spremaju se drakonske kazne, među kojima je i ona najveća, doživotno isključenje iz fudbalske asocijacije.

Savez je već kontaktirao neke ekipe, Bratstvo iz Kozinaca i Potkozarje iz Aleksandrovca da popune “rupu” nastalu odustajanjem Jedinstva, ali stigli su negativni odgovori. Spominje se i OFK Spartak iz Banjaluke, a u opticaju je još nekoliko imena. Sigurno je da će novi klub dobiti nekoliko kola “lufta”, kako bi se prilagodio takmičenju, ali i to je bolja situacija od ove kakva je sada.

Po svemu sudeći stadion “Drago Kovačević” u Žeravici uskoro bi mogao biti potpuno pust i samo spominjan kao neko i nekada…..