Dejan Vidić nema namjeru da stane ove sezone, a s njim i dobojska Sloga!

U prvom meču 23. kola Sloga je u Modriči bila bolja od Tuzla siti (3:1) i tako se učvrstila u gornjem dijelu tabele, sada su na trećoj poziciji sa 38 bodova, dok su gosti iz Tuzle na devetom mjestu sa 23 boda i čeka ih po svemu sudeći velika borba za opstankom u društvu premijerligaša.

Vidić je prvi put pogodio u 10. minutu, prethodno je Veselinović odlično prošao, a visokom napadaču ostalo je samo da postavi nogu za 1:0. Drugi pogodak dogodio se u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, veoma loša rekacija zadnje linije gostiju, ko i golmana, a Vidić po ko zna koji put ove sezone to kažnjava i udvostručuje vodstvo Sloge.

Sa ova dva pogotka Vidić je došao do cifre 16, i sada ima samo jedan gol manje od Nemanje Bilbije.

U nastavku meča u strijelce se upisao i Srđan Grabež, pogotkom u 54. minutu, a prelijep pogodak za goste postigao je Irfan Hadžić u 79. minutu.

Sloga zaista ima sezonu za pamćenje. Ako izuzmmo nekoliko utakmica u kojima su podbacili, prije svega u dvomeču sa Borcem, sve ostalo bilo je za čistu desetku izabranika trenera Vlade Jagodića, koji odlično guraju na tri fronta, jer su izborili i polufinala kako u Kupu BiH, tako i u Kupu Republike Srpske “Dr Milan Jelić”.