Jedna od dva derbija na proljećnoj premijeri elite Srpske, uz onaj duel u Prijedoru igra se svakako u banjaluci, gdje će Željezničar Sport team dočekati sastav Laktaša Admiral beta. Jesenas u Laktašima bilo je pomalo iznenađujućih 0:0, a sada četa trenera Danijela Majkića želi napraviti iskorak više. Ipak svjesni su ko im dolazi u goste, i tako se ophode prema duelu koji se igra u petak, 10. marta sa početkom u 14.00 časova.

– U goste nam dolaze komšije, prijatelji, ekipa koja pretenduje na Premijer ligu BiH. To je jedna od dvije najbolje ekipe u ligi. Igraju dobar, napadači fudbal, ali to nije razlog da se ne pokažemo u pravom svjetlu. Respektujemo ih maksimalno, ali opet mislim da ćemo imati šta da pokažemo. Nama sve osim poraza bilo bi premija, što znači da bi bili zadovoljni i bodom, jer svjesni smo snage ekipe koja nam dolazi u goste – istakao je Majkić.

Na premijeri, nedostajaće neki igrači, jer u Omladinskoj Premijer ligi proteklog vikenda u Doboju, kartone je zaradio Bajić, povrijedio se Kralj, i braća Popovići su upitni za nastup. Ipak trenera Majkića raduje širina i ono što ima na klupi.

– Moram pohvaliti momke, odlično su radili tokom zimskih priprema. Odigrali smo i pet kontrolnih susreta, četiri riješili u svoju korist (Ljubić dva puta, Kozara i Svoboda Ljubljana), dok smo poraženi u Zenici od Čelika, ali i tu smo vodili do 70 minuta – naglašava Majkić.

A, krajni cilj se zna, promovisati mladost Želje.

– Svi već znaju da smo namlađa ekipa u ligi sa prosjekom od 18 godina, i to treba ponekad istrpiti. Nastavljamo graditi uigrani sistem koji godinama funkcioniše, dajemo prednost mladosti i stvaramo igrače – zaključio je Danijel Majkić, šef Stručnog štaba “dječijeg vrtića” s “Predgrađa”.