Fudbaleri Slobode iz Novog Grada startovali su sa pripremama za proljećni dio prvenstvene sezone u M:tel Prvoj ligi Republike Srpske, a šefu stručnog štaba Zoranu Bujiću na prozivci i prvom treningu odazvalo se 20 igrača.

U narednim danima očekuje se priključenje još nekoliko prvotimaca, a biće ozvaničena i pojačanja, kao i to kojim će igračima, osim golmana Benjamina Čalakovića, klub zahvaliti na dosadašnjoj saradnji.

– Na prvoj prozivci i treningu odazvalo se 20 igrača, a tu je priključeno par juniora. Imamo u planu da dovedemo 6 – 7 igrača koji će donijeti dodatni kvalitet. Ekipa koja je iznijela jesenju polusezonu je to junački odradila, prije svega zato što je u rotaciji bilo 13 igrača. Svjesni smo šta nas očekuje na proljeće i ne smijemo doći u tu situaciju da nam fali igrača u rotaciji, jer će tu biti odustva zbog kartona i nekih drugih stvari, pa tako moramo misliti o svemu. Pripreme ćemo odraditi ovdje, na našem stadionu. Plan nam malo remeti snijeg, ali, kako nama, tako i drugima. U okviru priprema odigraćemo šest utakmica. Uglavnom, sve ide po planu, a u narednim danima znaćemo zvanično koja su naša pojačanja i sa čim sve raspolažemo. Mislim da ćemo igrački biti jači od prošle polusezone, te uz dobre pripreme nemamo čega da se plašimo. Gledam samo svoju ekipu, radićemo vrijedno i idemo u boj – poručio je Bujić.

Pripreme će biti održane u Novom Gradu, a u slučaju loših vremenskih uslova, treninzi bi bili na terenu sa vještačkom podlogom u Prijedoru, odnosno Gomjenici.

Već u srijedu (25.01.) fudbalere Slobode očekuje prvi pripremni meč, kada će se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci sastati sa Borcem.