U Mrkonjić Gradu je završen 16. Gradski turnir u malom fudbalu-futscalu, na kojem je učestovala 41 ekipa u seniorskoj, juniorskoj i konkurenciji veterana. Kod seniora prvo mjesto je osvojila ekipa “Šeki” iz mrkonjićke mjesne zajednice Graci.

Oni su u finalnoj utakmici pobjedila je sa 5:3 ekipu “Pikaso”.Bila je to dramatična i utakmica punih preokreta, jer ekipa “Pikasa” imala prednost od 3:0, a na kraju izgubila meč.

-Čestitam svojoj ekipi na osvojenom prvom mjestu. Da je i ekipa “Pikasa” osvojila pehar ne bi bilo nezasluženo. Gubili smo 3:0, ali se nismo predavali i zasluženo smo stigli da pobjede. Turnir je bio na vrhunskom nivovu – kaže kapite ekipe “Šeki” Ivan Ivanagi.
Najbolji igrač turnira je Igor Mirković, golman Ognjen Blagojčević, dok je najbolji strijelac Ihran Smajić.

-Izgubili smo u finalu, mada smo najveći dio utakmice dominirali. Imali smo prednost od 3:0, ali nismo je znali sačuvati i izgubili smo utakmicu. Zadovoljan sam kvalitetom fudbala na turniru i očekujem da će naredne godine na turniru učestovati i ekipe iz Hrvatske i Srbije – kaže najbolji igrač turnira Igor Mirković.

Organizator turnira je opština, uz tehničkiu pomoć Kulturno-sportskog centra “Petar Kočić” i Kluba malog fudbala “Policajac”.

-Mi smo zadovoljni organizacijom i kvaliteteom utakmica na turniru. Gladaoci, kojih je u finalnoj utakmci bilo više od hiljadu mogli su vidjeti odliačan mali fudbal – futscal. Na turniru je igralo šest reprezentativaca BiH i veliki borj igrača koji igraju za ekipe u Premijer i prvim ligama – kaže član Organizacionog odbora turnira Borislav Šarić.

Slično priča i direktor Javne ustanove Kulturno sportski centar “Petar Kočić” Boro Boškić, koji ističe da je kvalitet fudbala na turniru bio vrhunski. Što govore i prepune tribine “Arene Nove Banke”.

Turnir je organizovan povodom 4. februara Dana opština i povratka stanovništva na svoja ognjišta, nakon petomjesečnog izbjeglištva.

Text i FOTO: Slobodan Dakić