Pored starije Mladosti u ovom semberskom selu već nekoliko godina uspješno djeluje i FK Obarska. Sportski radnici  su klub osnovali i registrovali jer mnogi igrači nisu imali mjesta u Mladosti. Stariji igrači i oni mlađi su se dogovorili i rad je počeo. Radilo se strpljivo. Počelo se od druge Opštinske lige i sada se ekipa takmiči u Područnoj ligi grupa Semberija, kao četvrtom rangu.

Igrački kadar je spoj mladosti i iskustva. Ekipa iz sezone u sezonu igra sve bolje i bolje. Ovaj sastav ima i veliki broj navijača koji i finansijski pomažu rad zajedno sa upravom  i igračima.

– Nismo opterećeni takmičarskom  rezultatima i višim rangom. Drugarstvo, druženje i rekreacija su moto našeg kluba. Zadovoljni smo jesenjim učinkom. Sa svim ekipama imamo dobre sportske odnose kao i sa lokalnom Mladosti. Želimo i na proljeće  zadržati se u gornjem dijelu tabele – kaže Miroslav Šubarić, najbolji igrač Obarske.    

Mladost je jesen završila na trećoj poziciji, sa 23 boda uz bilans: šest pobjeda, pet remija i dva poraza, te gol razlikom  30:19.        

Mijodrag Jakovljević