Trener Željezničara Amar Osim rado je viđen sagovornik kod predstavnika sedme sile, cjer malo, pa malo lupi neku glupost.

Tako je bilo i poslije pobjede nad Borcem 2:1, u kojoj je poredio neke ekipe…

– Svjesno smo se odlučili na neke igrače, na neke druge nismo, zbog specifičnosti utakmice i protivnika. Nije isto igrati sa Borcem iz Banjaluke i Jedinstvom iz Žeravice – napravio je “pravo” poređenje kormilar premijerligaša sa “Grbavice”, pa nastavio na svoj način analizirati utakmicu:

– Prilično nesadržajno prvo poluvrijeme gdje su se ekipe neutralisale, što taktikom, što uzajamnim respektom. Nije lako igrati protiv ekipe koja je prva na tabeli i koja ima opasne pojedince i mudrog trenera. Nije lako… Nije baš “radićemo šta hoćemo”. Bili smo oprezni, bili su i oni. Bez da podcjenjujem Lukića, bilo nam je malo lakše. U drugom dijelu smo jako dobro krenuli, brzo dali gol i imao si osjećaj da utakmica ide u našem smjeru i tako je i djelovalo. Onda jedna greška igrača koji nikada tako ne griješi rezultirala je golom za 1:1. Mi smo jedno pet minuta “visili”. Borac je imao dva opasna napada, a bukvalno iz prve prilike su dali gol. Brzo smo dali drugi gol koji nas je stavio u komotniju poziciju, a nismo imali dovoljno lucidnosti da damo i treći gol. Borac je prijetio do kraja, Vranješ imao dobru šansu glavom, ali sve okej, jedan razlike je okej. Malo više smo pokazali, malo više šansi imali i mislim da je rezultat okej. Teška utakmica, puno energije smo izgubili. Teško vrijeme za igrati. Obje ekipe su bile s manje energije nego inače. Usuđujem se to reći, ali vidjelo se malo da su igrači iscijeđeni – poručio je Amar Osim.