Slučajno ili ne, serija dobrih rezultata fudbalera Borca počela je povratkom Almedina Ziljkića u startnu postavu nakon oporavka od povrede, mada on na stvar gleda malo drugačije.

– Pojedinac može samo da pomogne, ali je kolektiv taj koji nosi zaslugu i za uspeh i za neuspeh. Imao sam problem sa ligamentima desnog kolena, oporavio sam se i sada, iako još uvek osetim mali bol, mogu da odigram najbolje što mogu – tvrdi omaleni Novopazarac.

Banjalučani su trijumfom nad Tuzla sitijem napravili novi iskorak prema vrhu tabele, pa se na Gradskom stadionu sve više priča o izlasku u Evropu.

– Otvorilo nam se sada sve i zaista ne vidim razlog zašto da ne idemo maksimalno do kraja, pa da završimo među tri prvoplasirane ekipe jer to po kvalitetu i zaslužujemo. Napokon smo počeli da igramo onako kako je trebalo da igramo od samog početka. Sada, kada smo se uigrali, tek ćemo da pružamo prave partije. Što se tiče Evrope, mislim da je ta priča realna. Istina, još je rano pričati o tome, ali ako nastavimo ovako, a ja mislim da hoćemo, tu smo, na pragu Evrope. Uostalom, niko ne može da nam zabrani da razmišljamo o međunarodnoj sceni – kaže brzonogi ofanzivac.

Na lijevoj strani igra zajedno sa Đorđem Ćosićem i kada se pogleda kako sarađuju na terenu, stiče se utisak da već godinama igraju u tandemu.

– Ćosa je, kao prvo, zaista sjajan momak. Imamo odličnu saradnju, a mnogo nam je značilo i to što smo igrali zajedno u Prvoj ligi RS. Znamo jedan drugog u dušu, čuvamo leđa jedan drugom i ispravljamo greške kojih, srećom, i nema previše. Odličan je igrač i nadam se da će tek napraviti pravu karijeru. I inače, sa svima sarađujem dobro i pokušavam da budem što bolji timski igrač – istakao je Ziljkić.

Odlični rezultati vratili su publiku na tribine Gradskog stadiona i na posljednjim utakmicama atmosfera je i više nego dobra.

– Draž fudbala je lepo navijanje, a meni, kao nekome ko je rođen u Novom Pazaru, malo “brazilske” atmosfere uvek dobro dođe. Naravno da je dobro kada su navijači uz klub, a ja punog srca ističem kako je atmosfera na poslednjim utakmicama bila prelepa. Naši navijači su svoju privrženost dokazali velikom posetom ove sezone, ali i podrškom kada nam nije išlo. Da ne govorim koliko nam njihova podrška znači na gostovanjima – podvukao je Ziljkić.

Raspoloženje sa tribina prenijelo se i u svlačionicu, a sjajni napadač kaže i da zna šta je razlog.

– Mislim da je jedan od razloga odlične atmosfere u svlačionici činjenica da u Borcu trenutno igra dosta domaćih fudbalera. Oni su nas dočekali na najbolji način, što nas tera da pružimo sve od sebe. Meni to odgovara jer oni prenose tu klupsku pripadnost na nas ostale – dodao je Ziljkić, koji je produžio ugovor na još dvije godine, pa će dres Borca nositi do kraja 2021. godine.

 

Oduševljen Banjalukom

Fudbaler Borca posebno se osvrnuo na grad Banjaluku u kojem, kako sam tvrdi, uživa.

– Za ovih godinu dana nisam doživio nijednu ružnu stvar. Prihvaćen sam od svih i osjećam se kao da sam ovde rođen. Naravno, kao i svakom fudbaleru, želja mi je da odem u inostranstvo, obezbedim egzistenciju, a onda se ponovo vratim u Borac, klub u kojem je sve uređeno na vrhunski način. Uostalom, i moja verenica je oduševljena gradom i nagovara me da u Banjaluci ostanemo što duže – otkrio je Ziljkić.

“Glas Srpske”