Fudbaleri Radnika startovali su sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH. Prozivku je izvršio šef stručnog štaba Mladen Žižović. Njemu su se odazvali  svi pozvani igrači. Iz jesenjeg sastava nema Aleksandra Glišića koji nije produžio saradnju i u potrazi je za novim angažmanom. Tu je nekoliko novih igrača sa kojim će narednih dana biti potpisani ugovori, a traži se jedan iskusni i provjereni igrač.

Došli su Stefan Barić (27), nekadašnji igrač Zrinjskog, Širokog Brijega i Krupe, Kenan Delić (19), nekadašnji omladinac Željezničara iz Sarajeva, a  dolazi iz NK Dugo Polje, te Dino Mujkić (23)  iz FK Priluka.

Narednih dana se očekuje dolazak još 3-4 provjerena igrača.

Pojačan je i stručni štab dolaskom Stefana Jankovića  koji je do sad radio u Vojuvodini iz Novog Sada.
– Radićemo u Bijeljini oko 15 dana a onda je u planu odlazak na crnogorsko primorje koja je naša stalna destinacija. Prvu utakmicu igraćemo 26. januara a protivnik će biti ekipa Orašje. U prvi sastav će biti uključeno i nekoliko juniora. Vjerujem da ćemo biti spremni za start, a prvi protivnik nam je 23. februara Željezničar iz Sarajeva raportirao je trener Mladen Žižović.
Igrači koji su se odazvali prozivci: Mladen Lučić, Igor Marković, Pavle Sušić, Samed Hodžić, Demir Peco, Emir Hodžurda, Ognjen Đelmić, Tarik Isić, Aleksandar Vasić, Josip Šantić, Nikola Popara, Nedim Mekić, Marko Despotović, Dragan Živanović, Jovan Motika, Vladimir Bradonjić, Domagoj Franić, Irfan Hadžić, Alem Merajić, Slaviša Radović, Željko Krsmanović, Velibor Đurić, Nenad Nikić, Mile Purić, Mustafa Šukilović, Kenan Delić, Stefan Barić, Dino Mujkić. Opravdano odsutan: Radosav Aleksić. Iz kluba otišli: Aleksandar Glišić, te Dušan Martinović koji je prestao sa aktivnim igranjem fudbala.
Mijodrag Jakovljević