Na prestižnom turniru “Vujadin Boškov 2018” u Novom Sadu, u konkurenciji od preko 30 ekipa, Sport Team iz Banjaluke postigao je i više nego dobre rezultate.

Posebne pažnje vrijedan je rezultat malih fudbalera generacije 2009, koji su osvojili drugo mjesto i osvjetlali obraz svog kluba i grada. Zaustavljeni su u finalu nakon sto je protivnik bio srećniji u izvođenju penala. Pored sjajnog uspjeha ekipe, banjalučani su  iz svojih redova iznjedrili i najboljeg strijelca turnira u generaciji 2009. To je Matej Deket koji je sa 12 postignutih pogodaka vodio ka finalu svoju ekipu i proglašen je najboljim strijelcem turnira.

Igrači koji su pružili fantastičnu igru su i majstorije koji je sigurno zapamtio Novi Sad su: Bunić, Jovanović,Savanović, Strika, Deket, Grahovac, Mikić, Predojević, Jauz, Bosnić, Smiljić,Topić, Ćuran.

-Još jedan vrijedan rezultat generacije 2009. Mislim da smo igrali najdopadljiviji fudbal na turniru, ali ponekad treba i mao te sportske sreće da bi se sve nadogradilo. Ovo je generacija koja iz trnira u turnir pokazuje da je i više nego talentovana – riječi su trenera Radomira Popovića.

Pored Deketa novosađani će sigurno zapamtiti imena Savanovića, Jovanovića, Strike, Grahovca…. i ostalih dječaka iz Banjaluke….. Do nekog novog druženja i novih pobjeda……