Sa 31. godinom na leđima, daleko je od kraja, ali više nije ni mladić. Dario Purić, univerzalac Alfa Modriče, koji je nakon dobre karijere, vratio se tamo gdje je i počeo, u svoju Modriču.

-Da, “svuda pođi, kući dođi” važi i za mene ta poslovica. Nekako je bilo i logično da ovdje završim. Drago mi je da se sve poklopilo sa velikim povratkom kluba, tu je moj bivši saigrač Petar Jelić, koji odlično vuče konce. Cilj je za sada Prva liga, ide sve ka tome, ali nema opuštanja. Odvojili smo se na pet bodova, manji je pritisak, a imamo dobru ekipu, mislim da ćemo bez problema završiti uspješnu tu priču – kaže Dario, koji je ove zime sa još jednim imenjakom, Damjanovićem vratio se u klub svoje mladosti.

A, sa Modričom dario je igrao Evropu, potom su slijedile epizode u OFK Beogradu, Čeliku, Slovan Liberecu, Slobodi Užice, Sarajevu, Tekstilcu, Zvijezdi Gradačac…..

Pred njim i njegovim saigračima je još jedno iskušenje, polufinale Kupa Republike Srpske, tačnije revanš sa Radnikom. U prvom meču u Bijeljini Alfa je na izneneđenje svih slavila 3:2.

-Imamo dobar rezultat, vjerovatno nas je Radnik i malo podcjenio. U revanšu očekujem mnogo težu utakmicu, ali isto tako očekujem i prolaz u finale! Znamo ko nam je protivnik, treba biti realan, ali ući sa mišlju da je prolaz moguć, jedino tako možemo dalje. Eventualno finale najvjerovatnije s Krupom trebalo bi da bude nagrada za sve u klubu i što je do sada urađeno na povratku ovog kluba u fudbalske visine – poručuje Dario Purić.

A, pored toga što “ganja bubamaru” Dario se polako “prešaltava” i u trenerske vode….

-Zajedno sa Bojanom Magazinom vodimo brigu o kadetima i juniorima Modriče. Za sada ide dobro, treba uskoro da polažem za trenersku B licencu, karijera ona profesionalna je pri kraju,naravno da ću pomoći koliko god budem mogao, ali mislim da se polako okrećem trenerskom pozivu. U svakom slučaju u fudbalu ostajem, nigdje nije ljepše nego na terenu – tako priča Dario Purić, fudbaler koji je godinama unazad uveseljavao mnoge navijače svojim umijećem i golovima na terenu…..