U nedelju se završava sezona u Prvoj opštinskoj ligi Bijeljina koja je pod patronatom OFS.

U grupi zapad svakako da je sve bilo regularnije sa znatno manje propusta. Prvak će sigurno biti Obarska iz Velike Obarske i to zasluženo i naredne sezone će igrati u višem rangu u Četvrtoj ligi RS, grupa Semberija. Ligu sigurno napušta Sloboda iz Donjeg Dragaljevca, da li još ko ostaje da se vidi po raspletu u višim ligama.
Za grupu ISTOK se to ne može reći!
Zna se prvak, to je Janja 09 koja ima dobru ekipu i nije joj bilo potrebno da namiješta utakmice, da kupuje bodove (VSK, Borac, Tavna) možda i još neke. Nije joj trebalo da je humana i da nekim daje bodove (Mladost), a sve radi drugih ekipa koje se pošteno bore za opstanak (Modran, Međaši). Zna se i to da ova ekipa nije ni trebala da nastupi u ovom rangu, jer protekle sezone nije odigrala dvije utakmice (VSK i Glogovac) i trebala je biti izbačena u šestu ligu. Međutim, ekipa je finansijski vrlo stabilna i tu se sumnja u trgovinu sa čelnicima saveza.
Za ostale ekipe  se može izreći bilo šta sporno. Još se ne zna ko će u niži rang, to će odlučiti takođe čelnici. Da li će biti izmišljeni nekakvi baraži ostaje da se vidi.
Što se tiče regularnosti treba se još osvrnuti na neke podatke, pa nek javnost procijeni:
-Zašto se ne objavljuju registracije u Službenom Glasniku RS samo za klubove OFS Bijeljina, peta i šesta liga,
-Zašto utakmice  petog ranga sude sudije koji su registrovani i kao igrači određenih klubova,
.-Zašto jednog dana glavni sudija može biti na dvije utakmice
-Zašto disciplinski sudija ne izriče kazne klubovima koji ne odu na utakmice, sudijama koji krše propise, kao i delegatima koji čak i ne odu na utakmicu, a naplate svoje naknade,
-zašto se ne omogući  klubovima koji to hoće da troškove službanih lica plaćaju žiralno,
-zašto se  redovno vrši prepravka naloga za službena lica, ali samo za neke klubove.
Ovo su samo neki propusti koji se čine namjerno od strane čelnika OFS Bijeljina.
Dokle će se oni predstavljati kod Gradske uprave da su oni spasioci klubova kad se zna da svake godine po neki  klub se ugasi.
Jednom rječju svi ljubitelji fudbala godinama postavljaju pitanja za kog se igra fudbal u Semberiji, da li zbog gledalaca ili čelnika OFS  i njihovih poslušnika(sudija, delegata, kojekakvih savjetnika). Dokle će Radika Marić biti “bog i batina”, mnogo pitanja, a malo odgovora. Zato nam je fudbal valjda tu i gdje jeste, na samom dnu….