Fudbaleri mrkonjićke Sloboder nastavljaju sa serijom kontrolnih mečeva pred start u Drugoj ligi grupa “Zapad”. Nova provjera je danas (srijeda) u 18.30 časova na stadionu “Luke” protiv Gorice iz Šipova, člana regionalnog Zapada.

Šipovljani u novi šampionat ulaze sa velikm ambicijama, predvođeni novim šefom stručnog štaba Duškom Sakanom, koji će ujedno i na terenu predvoditi ekipu. U matični klub vratio se i sjajni Branko Peno, koji je nekoliko sezona nosio dres Slobode, dok je igrala u Prvoj ligi. Poslednje dvije sezone nastupao je za federalnog prvoligaša Metalege iz Jajca. Uz postojeći igrački kadar i sa tobdžijom Stankom Malinovićem, sigurno je da će Gorica biti hit ove sezone i boriti se za plasman koji vodi u Drugu ligu. Što objektivno grad Šipovo i ovaj klub zaslužuju.

Što se tiče domaćeg sastava, manje više sve je poznato. Novi šef stručnog štaba Igor Mirković nametnu je odgovoran ritam rada, sa velikom odgovornošću u igri. To je već dalo rezultat u meču sa Proleterom u Tesliću, koji su Mrkonjićani rješili u svoju korist 3:0.

Utakmica sa Goricom dobro će nam doći pred gereralku koju ćemo igrati 1. avgusta u Novom Gradu sa Slobodom. Gorica ima odličan tim i stručni štab sa Duškom Sakanom, sa kojim sam dugo igrao u Slobodi. Vjerujem da će utakmica biti zanimljiva. U stručnom štabu smo se dogovorili da u ovom meču damo priliku  fudbalerima, koji su u pripremnom periodu imali manju minutažu do sada u igri. Želimo da vidimo njihove mogućnosti i vjerujem da će iskoristiti ukazanu priliku optimista je Mirković.

                                                      Slobodan Dakić