Fudbaleri mrkonjićke Slobode u prijateljskoj utakmici u Tesliću savladali su Proleter sa 3:0.nPobjeda Mrkonjićana je zaslužena, jer su domaćine nadigrali u svim elementima fudbalske igre i u Tesliću se predstvili su u lijepom izdanju.

Pobjeda i dobra igra fudbalera u Tesliću ozarili su stručni štab i rukovodsatvo drugoligaša sa “Luka”.Naime, poslije katastrofalnog poraza u Dubici od Borca 5:0, mnogi su počeli da sumnjaju u kvalitet mladog tima. Međutim, stručni štab na čelu sa Igorom Mirkovićem, nije se demoralisao i “izgubio glavu”, nego odlučno nastavio sa priprema i uigravanjem ekipe da što spremije dočeka početak prvenstva u Drugoj ligi-grupa “Zapad”.

Gdje su ambicije Mrkonjićana plasman u vrh tabele. A šta bi drugo i bilo za tim koji je deset sezona sa uspjehom igaro u Prvoj ligi Republike Srpske, u finalu Kupa Srpske, u osmini finala Kupa BiH.

Strijeleci za Slobodu u prvom poluvremeniu bili su Dejan Milanović i Siniša Lazendić. Oni su golove postigli nakon ubacivanja lopte iz kornera. U dreugom poluvremeu u listu strijelaca se upisao Milan Nenad, kojeg je sjano proigrao Amović. Inače, Dejanu Milanoviću momku koji ima samo šesnest i po godina to je prvi pogodak u seniorskoj konurenciji za Slobodu.

 Šef stručnog štaba Igor Mirković, trvdi da je u cjelini zadovoljan izdanjem svojih izabranika i odgovornim pristupom u igri.

Sve u svemu nije bilo loše. Drago mi je što nismo primili gol, jer je to bio jedan od osnovnih zadataka koji sam tražio od igrača. Istini za volju u prvih dvedesetak minuta nismo se najbolje snašli na terenu. Nakon toga smo konsolidovali redove i zaprijetili sa tri, četiri dobre prilike i postigli dva gola preko Milanovića i Lazendića, nakon ubacivanj lopte iz kornera. Sa dobrom igrom smo nastvili i u drugom poluvremenu, kontrolisali utakmicu i Nenad je postigo treći gol za nas. Zasluženo smo pobjedili, mada Proleter ima dobru ekipu – kaže Mirković.

Fudbaleri Slobode generalku će imati 1. avgusta u Novom Gradu protiv novog prvoligaša Slobode. Postoji mogućnost da drugi tim Slobode u srijedu odigra meč sa Goricom iz Šipova, kako bi priliku da igraju dobili svi mladi fudbaleri.

Sloboda je u Tesliću igrala u sastavu: Ratković, Savanović, Milanović, Zec, Gračanin, Dedić, Mirković, Nenad, Lazendić, Đaković. U drugom poluvremeu su igrali: Amović, Gajić, Kaurin i Vučković.

                            Tekst i foto: Slobodan Dakić