Na dostojanstven način u prisustvu velikog broja kršnjaka, kumova i prijatelja fudbalski veterani su proslavili Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

Arhijerejski namjesniik kotorvaroški Milenko Narić je obavio obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita, a molitvu „Oče naš“ je pročitao najmlađi kršnjak Nikola Novaković.

– Fudbalski veterani našeg grada su istinski ambasadori Kotor Varoša i njihova druženja i brojna prijateljstva dovoljno govore o tome kako oni funkcionišu, složni i jedinstveni u svemu i spremni da čine dobra djela u svakom trenutku – istakao je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić i zahvalio se veteranima na pomoći u izgradnji crkvene sale u porti Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Slobodan Petrović je predao poštenje Milenku Nariću i naglasio da su se veterani prije šest godina okupili na Mitrovdan sa namjerom da šire prijateljstva, jačaju bratske veze i kult zajedništva, a sve u duhu tradicije i hrišćanskih običaja.

– Iako su se hajduci na ovaj dan rastajali i ponovo okupljali oko Đurđevdana mi nemamo namjeru da se rastajemo, već naprotiv da sa svojim porodicama čuvamo jedni druge, u sabornosti, slozi i ljubavi da širimo pozitivnu energiju i promovišemo opštinu Kotor Varoš na najbolji mogući način – rekao je Petrović.

Sa posebnim pijetetom veterani su se prisjetili najmlađeg majora Republike Srpske Aleksandra Saše Petrovića, koji je bezrezervno i sa velikom ljubavlju pružao podršku Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije.

– Naša je obaveza da njegovu dobrotu i plemenitost nikada ne zaboravimo i zato će on vječno živiti u našim srcima – poručili su veterani.

Čestitke kotorvaroškim fudbalskim veteranima povodom obilježavanje krsne slave uputili su veterani iz Sokobanje, Apatina, Murske Sobote, Prijedora, Stare Pazove i Kranja, kao i brojne ličnosti iz javnog i sportskog života Republike Srpske.