Fudbaleri Krupe započeli su sa pripremama za početak nove sezone. Treneru Zoranu Džimiju Mariću javlo se 31 fudbaler.

Predssjednik kluba Draško Ilić najavio je napad na Premijer ligu BiH.

– Naše rezultate neprati podrška društvene zajednice, ali želimo da sve to nadogradimo, jer pred nama su dva izuzetna infrastrukturna projekta, izgradnja refelektora, te postavljanje nove podloge. Ukoliko to ne odradimo na vrijeme, bojim se da ćemo doći u procjep, jer Premijer liga onda bi za nas ostala nedostižna, a time bi i gad Banjaluka, alii Republika Srpska poslali ružnu poruku. To govorim sa aspekta da smo jedini klub koji je izmirio sve svoje obaveze, nikome nismo ništa dužni, i zbog sve ove djece zaslužili smo podršku. Apelujem na javnost da se ispoštuju rezultati, a ne istorija, ime, ili veličina grada ili opštine iz koje neko dolazi. Svjedoci smo kako se radilo u FSRS, projekti o izgradnji terena išli su samo tamo, gdje glasačka masa, dakle iz interesa – pojasnio je Draško Ilić.

On je najavio i neka pojačanja, ali sve će biti jasnije do odlaska ekipe na drugi dio priprema u Medulin, gdje bi trebali odigrati najmanje četiri kontrolne utakmice.

Direktor kluba Mladen Ilić nagovještava mnogo rada, do konačnog cilja zvanog Premijer liga BiH.

– Tražićemo pojačanja koja bi to zaista bila, ali Redžić Ajdin, i njegov povratak je najveće pojačanje, jer čekali smo ga dugo, dugo, i na kraju dočekali. U potražnji smo i za fudbalskim partnerom, koji bi nam olakšao sve ovo kroz šta moramo proći u narednom periodu. Mnogo izazova, ali vjerujem u ovu priču, koja je uvijek imala temelje na zdravim nogama –istakao je Mladen Ilić.

Šef Stručnog štaba Zoran Marić naglašava da je bez obzira na veliku bodovnu prednost, i te kako oprezan.

– Imamo ohrabrujuću situaciju, ali ona nije definitvna, jer imamo mnogo toga još odraditi. Pred nama je ozbiljan profesionalni rad, i da kroz svoju skromnost dođemo do ekipnog, ali i timskog rezultata. Bićemo posvećeni tom cilju, i nadam se da ćemo u tome i uspjeti. U Medulinu nas čekaju ozbiljne provjere, definisani su datumi, a želja je da uvijek igramo sa boljim ekipama od sebe, jer tada možemo i nešto naučiti, ali i nadograditi kod sebe raportirao je Džimi.

Kapiten Nikola Dujaković ističe da već n prvom okupljanju vlada izuzetna atmosfera.

– U maju ćemo se radovati povratku u Premijer ligu BiH, gdje nam je objektivno po svemu i mjesto.

 

Kao najavu odličnih rezulata u proljeće, i prva pres konferencija u Krupi na Vrbasu bila je i te kako posjećena. Više od deset medijskih kuća ispratilo je Krupu na početku sezone, uz želju rukovodstva kluba, da svi zajedno budu i tu krajem maja na proslavi ulaska u viši rang takmičenja.