Ljevokrilni napadač Radnika Vladimir Bradonjić već u ovom zimskom prelaznom roku mogao bi da promijeni sredinu i postane član Crvene zvezde.

Već je jasno da na “Marakani” planiraju rekonstrukciju ekipe, a Bradonjić je zapao za oko skautima ovog kluba koji ga prate već duže vrijeme. Prema informacijama sa kojima “Glas Srpske” raspolaže momak iz Rudog ubijedio je struku Zvezde da posjeduje kvalitet, pa su Beograđani stupili u kontakt sa menadžerskom agencijom koja vodi brigu o Bradonjićevoj karijeri.

Sam igrač nije želio ni da potvrdi, ali ni da demantuje mogućnost da karijeru nastavi u nekadašnjem šampionu Evrope.

– Imam ugovor sa Radnikom do ljeta 2022. godine i do tada samo razmišljam o rezultatima koje postižem sa Bijeljincima. Najvažnije mi je da dobro igram, a o eventualnom odlasku u neku drugu sredinu još je rano pričati –naglasio je Bradonjić.

Direktor Bijeljinaca Nebojša Tomić je rekao da je bilo kontakata, ali da ovaj igrač nije interesantan samo Beograđanima.

– Za njega je osim Zvezde interesovanje pokazalo još nekoliko inostranih klubova, baš kao i za Demira Pecu, ali konkretnih razgovora još nije bilo. Da li će ih biti ove zime još je rano pričati. Treba sačekati početak prelaznog roka, pa ćemo vidjeti šta će biti –istakao je Tomić.

Radnik je u nekoliko prethodnih sezona napravio tri veoma unosna transfera, kojima je dobro napunio klupski kasu. Prvo je u avgustu 2016. godine redove Bijeljinaca napustio Samir Memišević, koji je postao član holandskog Groningena, a klubu iz Semberije pripalo je 500.000 evra. Potom je početkom 2018. Besim Šerbečić za 250.000 evra otišao u norveški Rozenborg, a šest mjeseci kasnije Dino Beširević postao je član Hajduka za 450.000 evra.

Ukoliko se desi da ove zime u Radniku inkasiraju novac za Bradonjića, eventualno i Pecu, i uz ono što će od UEFA dobiti za nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope Bijeljinci će drugi dio prvenstva dočekati finansijski spokojni.
Reprezentacija

Vladimir Bradonjić je upisao i jedan nastup za reprezentaciju Srbije do 19 godine. Debitovao je u martu prošle godine kada su “orlići” pobijedili Bugarsku sa 1:0, a mladi igrač Radnika na terenu je proveo posljednjih 18 minuta.

“Glas Srpske”