Fudbaleri Zvijezde 09 startovali su sa pripremama za nastavak Premijer lige BiH, a trener Darko Nestorović obavio je i zvanično prozivku kojom je najavio paklen rad u narednih šest nedjelja. Igrački kadar je znatno promjenjen, jer za razliku od jesenjeg dijela sezone, čak 12 igrača više neće nositi dres Zvijezde, a očekuju se i prva pojačanja u narednih nekoliko dana.

-Angažovaćemo pet igrača na pozicijama na kojima smo bili deficitarni. Dolazak tih fudbalera očekujem u narednih nekoliko dana, ali nećemo o imenima dok se ne potpišu ugovori. Ono što raduje jeste da je prvoj ekipi priključeno i pet juniora – poručio je Darko Nestorović, a onda obrazložio plan priprema tokom januara i februara.

-Odradićemo 49 treninga, te odigrati pet kontrolnih utakmica. Kompletan ciklus obavićemo kod kuće, izuzev perioda od 5. do 12 februara kada ćemo se preseliti u Sloveniju. Prva kontrolna utakmica je 23. januara, a rival je Podrinje, potom slijedi zvornička Drina 30. januara, da bi 6. i 9. februara u Sloveniji tražili dva jaka rivala, a za 16. februara predviđena je generalna proba. Već sedam dana kasnije gostujemo u Krupi na Vrbasu. Nadamo se da ćemo u početak sezone ući maksimlano spremni, a znamo da nas čeka paklena polusezona. Cilj je samo jedan, obezbjediti opstanak u društvu najboljih – istakao je Nestorović.