Prvoligaš RS, Zvijezda 09 počela sa pripremama za novu sezonu. Prozivku je izvršio novo šef stručnog štaba Mile Lazarević kojem se odazvalo 27 igrača, među kojim i 14 novajlija!

Igračima i ostalim u klubu se najprije obratio predsjednik Boris Stanišić.
– Zadovoljan san  urađenim u ljetnoj pauzi. Imamo ozbiljne namjere, a to je plasman u Premijer ligu. Igrački kadar smo pojačali angažovanjem 14 novih igrača, kako onih mlađih tako i onih iskusnijih. Angažovali smo i nove trenere Lazarevića i Đekanovića. U klubu radimo vrlo ozbiljno, a prioritet su takođe i mladi, jer će naše mlađe selekcije nastupiti u Omladinskoj premijer ligi BiH, i tu želimo uz dobre rezultate izlazak na  Evro scenu. Svi koji ovde radimo moramo pružiti maksimum kako bi zadatke i ispunili – rekao je Boris Stanišić.
U pripremnom periodu imamo 44 dana za rad. Odradićemo 50 treninga i odigrati sedam kontrolnih utakmica. Cijeli tok  priprema ćemo odraditi na našim terenima. Od 17. do  29. jula ćemo provesti u karantinu kad ćemo odraditi glavni dio priprema. Prvu utakmicu igramo 8. jula protiv Sloge iz Simina Hana. Naredni rivali su: 15. jula Orašje, 22. jula Omladinac iz Novih Banovaca, 26. jula Jedinstvo iz Uba. Igraćemo još protiv Mladosti(DK) i Čukaričkog – rekao je šef stručnog štaba Mile Lazarević.
Stigla i tri nova pojačanja, to su  Dejan Vučić iz Podrinja (Janja), Stefan Hajdi iz Inđije i Uroš Đukić iz Slobode (Tuzla).
                                                       Mijodrag Jakovljević