Čuje se eho sa stadiona u Šibovskoj još uvijek!

I pored svih peripetija, dovođenje kluba pred svršen čin, i samog gašenja, u Borcu, kako i ime kaže, nisu odustajali!

Naime, Borac Šibovska organizuje 04. avgusta  turnir u velikom fudbalu pod nazivom Memorijal “Dragiša Đukić Gišo”. Turnir će se održati u Šibovskoj, na stadionu Borca i biće svojevrsno sjećanje na Gišu, koji je nastupao između ostalih klubova i za Borac.
Malo je stanovnika prnjavorske opštine koji nisu čuli za Dragišu Đukića Gišu, velemajstora fudbalske igre i jednog od najvećih fudbalskih imena koje je Prnjavor imao. Prve fudbalske korake je napravio u mlađim kategorijama tadašnjeg jugoslovenskog prvoligaša banjalučkog Borca, igrajući za prvi tim svoje starosne kategorije. Razvoj blistave karijere su prekinula ratna zbivanja i splet nesrećnih okolnosti, ali ostaje neizbrisivi trag koji je Gišo ostavio u prnjavorskom Ljubiću kao i na terenima malog fudbala. Uvijek je bio spreman i da pomogne fudbalskoj ekipi Borca iz Šibovske, kako na velikim, tako i na malim terenima, a nije nikad zaboravio ni rodnu Ilovu i ponosno isticao svoj rodni kraj.

Dobro jutro želimo, bliži nam se Memorijal "Dragiša Đukić Gišo", pogledajte ovaj kratki video u kojem će vas Gišini dugogodišnji prijatelji pozvati i upoznati ukratko sa sadržajem prvog Memorijala…Ako želite da na bilo koji način pomognete organizaciju turniru kontaktirajte nas putem mesengera ili na telefone:065686734 Čare065515979 Dule065530583 Crni065523314 Goč

Posted by Fudbalski klub '' Borac '' Šibovska on Wednesday, July 17, 2019

Podstaknut svime dobrim što je Gišo učinio za Borac, a uz maksimalnu podršku porodice Đukić, FK Ljubić, kao i njegovih bivših saigrača među kojima je i sadašnji načelnik Prnjavora Darko Tomaš, ove godine po prvi put će se u Šibovskoj održati ovaj pozivni turnir velikog fudbala.