Sigurnom igrom i sa “pola gasa”, fudbaleri Jedinstva iz Žeravice slavili su u gostima kod srbačke Sloge sa 1:3 i uz poraz šamačkog Borca ostali su usamljeni na vrhu drugoligaškog Zapada!

Domaćin je bio oslabljen, jer zbog povreda nisu nastupili vrlo bitni igrači (Mirković, Munjiza, R. Zelenac), ali bez obzira na to, pružili su slabu igru.

Jedinstvo je dominiralo, pokazavši  da igraju najbolji fudbal na drugoligaškom “zapadu”. U 5. minutu Ognjen Škorić je majstorski jednim potezom izbacio cijelu odbranu Sloge, a Stefan Milojević je dobro pratio akciju i nesmetano pogodio za 0:1.

Ognjen Škorić je pobjegao obrani Sloge, izašao jedan na jedan sa golmanom Grahovcem i rutinski ga savladao 0:2.

U 22. minutu Kopanja je šutirao sa 16 metara, ali njegov udarac odlično je odbranio Stefan Đakušić.

U 49. minutu Sloga je smanjila rezultat na 1:2 i vratila koliko – toliko neizvjesnost u meč. Goran Zelenac je uputio centaršut sa lijeve strane, Kopanja je sjajno umako odbrani gostiju te matirao Đakušića za 1:2.

Ranko Babić je u 51. minutu mogao donijeti izjednačenje, ali iz dobre pozicije šutira pored lijeve stative. U 78. minutu je Ranko Babić srušio Slavena Kovljena u kaznenom prostoru, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Nakon dosuđenog penala igrači Sloge su protestovali, smatrali su da je penal prestrogo dosuđen.

Precizan sa 11 metara bio je Ognjen Škorić, za konačnih Sloga – Jedinstvo 1:3.

G. Popović