Jedan od derbija prvoligaškog karavana odigran je u Banjaluci, gdje je Kozara savladala Željezničar Spot Team (1:2). Međutim, pored rezultata ono što je obradovalo preko 500 gledalaca na tribinama jeste mladost koja je izašla pod svijetlost reflektora Gradskog stadiona!

U oba sastava u zapisniku bilo je 25 igrača ispod 21. godine, a utakmicu je započelo njih 15! Čak 13 u četi s “Predgrađa”, i 12 u prvoligašu iz grada na Savi!

Branislav Krunić je povjerenje dao Stefanu Pupovcu, Jovanu Pavloviću, Nemanji Tadiću, Dejanu Bosančiću, Bojanu Markoviću, Marku Petkoviću, Luki Maliću i Borisu Ostojiću, dok su sa klupre priliku vrebali David Čolić, Nikola Kuprešak, Vaso Nježić, Adonis Bilal i Dejan Vukelja. 

S druge strane Borče Sredojević imao sedam startera, i to: Miloša Bojanića, Ranka Babića, Nebojšu Babića, Ognjena Petrovića, Dejana Glišića, Zorana Petkovića i Borisa Aljetića, dok su na klupi sjedili Dean Vuković, Asmir Hamzić, Slaviša Baštinac, Živko Bubić i Saša Popović. 

Željezničar Sport Team, ali i Kozara upravo su poznati po kvalitetnim radom u omladinskoj školi, i sigurno da za ova dva kolektiva nema zima, jer rezultati takvog rada moraju doći na naplatu.

Mladost je okupirala ovu utakmicu, neka bude nagovještaj nekih boljih i ljepših vremena….