Područja liga predpionira i pjetlića je u sezoni 2018/19 okupila sve klubove Premijer i Prve lige Republike Srpske iz PFS Prijedor, Banja Luka, Gradiške i Doboja i još nekoliko klubova koji su izborili učešće u ovoj kvalitetnoj ligi.
Da Željezničar Sport team nastavlja kao lider i nosioci kvalitetnog razvoja fudbala u omladinskim kategorijama apsolutno se vidi na kraju ove takmičarske sezone, gdje su dječaci sa “Predgrađa”  2006/07 i 2008/09 suvereno osvojili prvo mjesto u obje kategorije, ostavivši daleko iza sebe Borac, Rudar Prijedor, Kozaru, dobojsku Slogu….
Ono što najviše raduje da su u ove dvije kategorije tokom cijelog takmičenja igrali napadački fudbal sa puno kvalitetnih akcija u kojima su ove kategorije za godinu dana postigle preko 200 golova!
– Ono što je sigurno najvažnije, proces razvoja ovih mladih igrača obećava još bolje dane kako njima tako i Željezničar Sport timu i široj sportskoj zajednici kako u Banjaluci tako i u Republici Srpskoj. Vjerujem da će ovi dječaci nastaviti da dugo uživaju u čarima ove lijepe igre i da će kroz kvalitetan rad i lično zalaganje uspjeti da zdravo odrastu, a neki od njih i ostvare svoje fudbalske snove – rekao je Bogdan Krnojelac, trener ove dvije generacije Željezničar Sport team. 
Pobjedničke pehare i medalje za mlade šampione uručio je Slaviša Kralj, predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Prijedora, koji je tehnički vodio ovu sezonu u konkurenciji predpionira i pjetlića.