Predrag Zekanović dosakorašnji fudbaler Zvijezde 09 iz Etno Sela je slobodan igrač i odmor provodi kod roditelja u Mrkonjić Gradu.

Za usluge ovoga izvsnog mladog napadača(21 godina) zainterosovane su mnoge premijeligaške i prvoligaške ekipe. Ima i ponuda iz inostranstva, konkretno iz Francuske.

Jedan od najboljih fudbalera koji je ponikao u Slobodi, kaže da nigdje ne žuri. Mjerka ponude, jer je slobodan igrač i bez obaveza prema bilo kojem klubu. Poslednjih dana čelni ljudi Rudar Prijedora, čije su ambicije plasman u Premijer ligu žele da vide u svojim redovima izvrsnog krilnog napadača.

– Ne krijem da sam kontakt imao sa ljudima iz Rudara. Njihov ponuda je korektna, jer imaju ambiciju plasman u Premijer ligu. To je za mene, koji sam igrao u Premijer ligi u Borcu i Zvijezdi 09 veliki izazov. Vidjeću šta će konkretno biti od toga. U kombinaciji je još nekoliko ponuda. Moja je želja da nađem klub i da igram u inostranstvu. Ako ne u ovoj polusezoni, onda u proljećenom dijelu šampionata. Imam kontakt sa jednom ekipom iz Francuske kaže Zekanović.

Nezvanično za usluge mladog napadača, koji je svojim golom u posljednjoj utakmici obezbijedio opstanak u Premijer ligi Zvjezdi 09, zainteresovan je i mostarski Velež. Tu je i još nekoliko prvoligaških ekipa iz Federacije BiH, ali i Republike Srpske.

– Svjestan sam svojih kvaliteta. Sa 21. godinu imam prmjerligaško iskustvo i nema potrebe nigdje da žurim. Odabraću najbolju ponudi i ekipu koja ima želju plasman u vrh tabele. Sada se odmaram i svakodnevno treniram. Sigiran sam da ću spremno dočekati priprame – kaže Zekanović.

Jedna od ekipa koja bi bila iskazala interes za Zekanovića je tuzlanska Sloboda. Čak je bio u Tuzli, ali u poslednjem trenutku donio odluku da karijeru nastavi u nekoj drugoj sredini, koja ima ima više prostora za afirmaciju mladih fudbalera.

Žao mu Slobode

Zekanović kaže da mu je žao što je mrkonjićka Sloboda ispala iz Prve lige Republike Srpske. Vjeruje da će uprava kluba učiniti sve da formira dobar tim za takmičenje u Drugoj ligi. Želi da se što prije završi izgradnja novog stadiona sa vještačkom travom i da ljubitelji fudbala u Mrkonjić Gradu ponvo mogu uživati u fudbalskim mečevima.

Slobodan Dakić