Nikola Zec je ljetos karijeru nastavio u Njemačkoj, niželigašu Ulm Srbija, i to se ispostavilo kao pun pogodak, i za jednu i za drugu stranu!

Zec je predvodio ekipu sastavljenu od igrača sa naših prostora u sjajnoj polusezoni, koju je sastav iz Ulma završio ubjedljivo na prvom mjestu lige pod nazivom “Landes” (šesti rang takmičenja u Njemačkoj).

-Odlična polusezona je iza mene. Postigao sam 13 golova, prvi smo na tabeli, u polufinalu smo regionalnog Kupa. Ne mogu da se požalim, a i u klubu su zadovoljni. Malo me muči nostalgija, ali to je valjda normalno. Na sreću u klubu vlada prava atmosfera, koja dosta podsjeća na naše krajeve, pa se i to sve lakše prebrodi – napominje Zec, koji je prije Njemačke nosio dres prvoligaša Sloge iz Gornjeg Crnjelova, a ranije BSK-a, Kozare, Krupe i Slobode iz Novog Grada.

-Pored fudbala, dobio sam i posao, ali naravno da mi je lopta prioritet. U najboljim sam godinama, i mislim da mogu još puno toga dati “bubamari”. Kako stvari stoje, mogao bi lako i promjeniti sredinu, jer imam već nekoliko ponuda iz viših rangova. Međutim, neću žuriti, ovdje mi je zaista super, ljudi u klubu su korektni, imaju ambiciju ulaska u viši rang, i sve što napravim biće u dogovoru sa njima –poručuje Nikola Zec.