Zoran Ćurguz, trenerski stručnjak iz Doboja, novi je Šef Stručnog štaba FK Željezničar Sport Team!

Ćurguz (47) je u svojoj karijeri vodio veliki broj ekipa, između ostalog premijerligaše Laktaše, Modriča Maksimu, Zvijezdu iz Gradačca, te prvoligaše Proleter i dobojsku Slogu sa kojom je stigao do polufinala Kupa BiH, a prvi je trener u BiH koji je stekao UEFA Profi licencu.

Na zajedničkom sastanku dojučerašnji trener Branislav Krunić, koji je preuzeo Krupu predstavio je svog nasljednika, što samo pokazuje kakva atmosfera vlada na “Predgrađu”, i zahvalio se svima sa kojima je radio u Želji.

-Ovdje sam proveo nezaboravan period. Od “bundeslige” do Prve lige RS, sve smo prošli zajednički, i sigurno da ću uz ovu ekipu biti emotivno vezan ma gdje bio. Siguran sam da Želju ostavljam na zdravim temeljima, a pogotovo kada sad znam da je tu došao Ćurguz – istakao je Branislav Krunić.

S druge strane Zoran Ćurguz ističe da je pratio sve ono što se dešavalo na “Predgrađu” u poslednjih nekoliko godina i da dobro zna gdje dolazi.

-Ovo je klub koji napreduje iz dana u dan i koji veliku pažnju posvećuju svojoj omladinskoj školi, i svoju budućnost gradi upravo na njoj. To je i moja vizija rada. Mogu samo obećati da ćemo raditi pakleno, pripreme kreću 1. jula, i od tada za sve jedino mjerilo će biti zeleni teren. Hvala i ljudima iz Željezničar Sport Team što su mi ukazali povjerenje. Vjerujem da na “Predgrađe” možemo donijeti mnogo radosti, ali prije toga treba i proliti dosta znoja – poručio je Zoran Ćurguz.

Direktor prvoligaša iz Banjaluke Radomir Popović ističe da je sve rađeno planski.

-Pravimo još jedan iskorak. Kao što je to bilo sa Krunićem, tako i sada želimo isto napraviti sa Ćurguzom, koji ima ogromno znanje, a mi želju da učimo. Ovo je zdrav kolektiv koji najviše cijeni sebe i svoj rad, zato naša djeca i imaju povjerenje u sve ono što radimo. Dok je tako, nema zime da nećemo ići naprijed – poručio je Popović.