U Fudbalu Republike Srpske sve naopako! Kako drugačije protumačiti  gledanje kroz prste Fudbalskom klubu Napredak, Naime, prvoligaš iz Donjeg Šepka uopšte nema mlađih kategorija. Odnosno, možda ih ima, ali uopšte ne igra utakmice sa njima!

Kadeti i juniori Napretka iz Donjeg Šepka smješteni su u Omladinsku ligu grupa Sjever B. I pazite sad ovo: Kadeti nisu igrali utakmice 3. i 10. kola, izgubili su te mečeve 0:3, dok juniori nisu nastupali u 1., 2., 3., 8. i 10. kolu! Čak pet puta su poraženi sa po 0:3 službenim rezultatom. kako je to moguće ako u Pravilniku jasno stoji da ekipa koja ne odigra dvije utakmice kažnjava se izbacivanjem iz lige!

Kako je moguće da Napredak pet puta ne izađe na teren sa juniorima, i onda šesti put izađe? Ko to pokriva gospodo?

Evo i Pravilnika FSRS koji jasno i decidno kaže šta će biti sa seniorskom ekipom:

Članom 62 stav 3 Disciplinskog pravilnika FS RS utvrđena je novčana kazna u iznosu od 5.000 KM i oduzimanje 6 do 12 bodova za seniorski tim kluba Prve lige koji ne posjeduje dovoljan broj mlađih selekcija propisanih uslovima odgovarajućih takmičenja. Pored ove kazne ukoliko se seniorski tim Prve lige plasira u Premijer ligu kazniće se zabranom nastupanja u Premijer ligi.

Pored cirkusa sa mlađim kategorijama u Donjem Šepku, odnosno administraciji FSRS trebali i odgovoriti na pitanje kako je stadion FK Napredak dobio licencu za odigravanje prvoligaških utakmica, kada je jasno svima da taj objekat neispunjava niti minimum uslova za tako nešto. Da li je Mirko Milošević, zvornički Bog fudbala zloupotrijebio funkcije FS RS da i taj papir o privremenoj dozvoli dostavi Upravi Napretka.

Mnogo pitanja, a odgovora nema, uz konstataciju da su u drugim klubovima “neviđene budale” jer organizuju rad omladinskih škola, plaćaju putovanja, službena lica i sve što ide uz to, dok neko poput Napretka (ne)mora ništa od toga. Pitanje samo do kada….